Α.Σ.Ε. ΧΙΟΥ:Οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» τίναξαν στον αέρα το πρώτο ΔΣ του Σωματείου.

02/10/2018 - 21:32

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» (Α.Ε.Ε.Κ.Ε) τίναξαν στον αέρα το πρώτο ΔΣ του Σωματείου χωρίς να συζητηθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης!

Με ευθύνη των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών» (Α.Ε.Ε.Κ.Ε) το πρώτο ΔΣ του Σωματείου, χθες Δευτέρα 10/1/2018, τινάχθηκε στον αέρα.

Το ΔΣ του Σωματείου πράγματι καθυστέρησε να συνεδριάσει λόγω αντικειμενικών προβλημάτων που επεξηγήθηκαν. Οι «Ανεξάρτητοι» ξεπέρασαν κάθε όριο αμφισβητώντας ιατρικές βεβαιώσεις, και συνδικαλιστικές υποχρεώσεις. Λειτουργώντας καθαρά γραφειοκρατικά – στη λογική «τι λέει ο νόμος» - τίναξαν τη συνεδρίαση σε κρίσιμη στιγμή στον αέρα, αποχωρώντας.

Το πρόβλημά τους ήταν η πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Σωματείου (επισυνάπτεται), που είχε σταλεί σε όλα τα μέλη του ΔΣ εγκαίρως. Μια ματιά στην πρόταση αρκεί να καταλάβει κανείς γιατί επιχείρησαν να κάνουν τέτοιο «σαματά».

Μετά την επίσημη «παντρειά» της ΑΕΕΚΕ και της κυβερνητικής παράταξης της ΕΡΑ, την επίσημη δηλαδή συμπόρευσή τους με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό,  οι «Ανεξάρτητοι» περνούν στην αντεπίθεση διδάσκοντας «νέα ήθη» για τη λειτουργία του Σωματείου, συνειδητά. Εκείνοι που πριν μερικούς μόλις μήνες επικαλούνταν και πάλι την «ανεξαρτησία από Κόμματα» αποδεικνύεται ότι «κάνουν πλάτες» στο να μην υπάρξει αντίδραση στη «μεταμνημονιακή εποχή» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν!

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ επιχείρησαν να αποτρέψουν τις απαράδεκτες εντάσεις χωρίς επιτυχία. Καλούμε σε αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, μόνιμων και αναπληρωτών κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τον εκφυλισμό. Ό,τι κι αν πουν, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης για τα δικαιώματά μας.

Καλούμε τους συναδέλφους –ειδικά τους νεότερους- να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα με βάση την εμπειρία τους. Καλούμε σε μαζική απάντηση στην κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη στην Αθήνα όσων συναδέλφων έχουν τη δυνατότητα, με την κάλυψη του Σωματείου.

Χίος 2/10/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα