ΒΟΛΟΣ: Κινητοποίηση μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αίτημα μαζικούς διορισμούς

02/10/2018 - 16:57

ΒΟΛΟΣ

Κινητοποίηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τη μονιμοποίηση των ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση είχαν απευθύνει οι τοπικές γραμματείες της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» με κύριο αίτημα την άμεση μονιμοποίηση των 25.000 αναπληρωτών που καλούνται κάθε χρόνο να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, η Κωνσταντίνα Ρηγάκη τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών που γίνεται διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις και από τη σημερινή με αόριστες εξαγγελίες για διορισμούς τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται κάθε χρόνο με μία βαλίτσα στο χέρι αναμένοντας την τοποθέτησή τους. Η πραγματικότητα είναι πως κάθε χρόνο και παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει τις προσλήψεις, υπάρχουν χιλιάδες κενά που καλύπτονται από ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Το ίδιο ισχύει και για το Νομό Μαγνησίας που σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν ακόμα δεκάδες κενά σε όλες τις ειδικότητες σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό απαιτούμε να μονιμοποιηθούν άμεσα οι 25.000 αναπληρωτές για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία».

Τέλος, κατήγγειλε την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να διασπάσει τους εκπαιδευτικούς με το κάλεσμα προς τις πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών να διαμορφώσουν τα κριτήρια των προσλήψεων, να αποφασίσουν δηλαδή ποιοι συνάδελφοι θα δουλέψουν και ποιοι θα απολυθούν.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου κατατέθηκε το πλαίσιο αιτημάτων για προσλήψεις και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους.

Πηγή:902.gr
 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα