Για τη συνάντηση Συλλόγων Εκπαιδευτικών και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών με την ΟΓΕ

12/12/2018 - 20:21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)

Πραγματοποιήθηκε στις 11/12/2018 συνάντηση των ΣΥΛΛΟΓΩΝ Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΣΕΦΕΡΗΣ», «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ Εκπαιδευτικών με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι γυναίκες αναπληρώτριες και ωρομίσθιες στην εκπαίδευση, που βιώνουν με τον πλέον σκληρό τρόπο τα αποτελέσματα της εναλλαγής ανάμεσα στην ανεργία και στην ελαστική εργασία, για σχεδόν 20 χρόνια, διασχίζοντας κάθε χρόνο τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι επιπτώσεις που έχουν οι συνθήκες αυτές στην ίδια τη ζωή των συμβασιούχων γυναικών εκπαιδευτικών, που λόγω συνθηκών δυσκολεύονται να κάνουν οικογένεια, να αποκτήσουν παιδιά και να τα μεγαλώσουν μέσα σε συνεχή αβεβαιότητα, συνεχή μετακίνηση, απίστευτες οικονομικές δυσκολίες και φυσικά σηκώνοντας τις περισσότερες φορές μόνες το βάρος, γιατί ο σύζυγος αναγκάζεται να μένει  στον τόπο διαμονής ή  να εργάζεται κάπου αλλού.

  Συζητήθηκαν οι συνθήκες που αποτρέπουν τη νέα γυναίκα αναπληρώτρια ή ωρομίσθια να αποφασίσει να γίνει μητέρα. Τι σημαίνει να έχει μόνο  15 μέρες αναρρωτική άδεια σ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε τι διλήμματα μπαίνει σε περίπτωση ασθένειας ή  επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, όταν αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στην εργασία και στη μητρότητα, όταν απολύεται ή εξαναγκάζεται σε άδεια άνευ αποδοχών. Αλλά και τι αντιμετωπίζει όταν είναι υποχρεωμένη να  επιστρέψει στη δουλειά άρον άρον 2 μήνες μετά τον τοκετό. Και στη συνέχεια ο νέος γολγοθάς, που ξεκινάει για εκείνην περιφερόμενη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μαζί με τα παιδιά της.

Στη συνάντηση, μετά την πλούσια συζήτηση  που ακολούθησε, καταλήξαμε στην απόφαση για ανάπτυξη κοινής  δράσης. Αφετηρία του κοινού μας αγώνα είναι οι  διεκδικήσεις μας για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις εργαζόμενες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας. Μέσα από την πολύμορφη δράση μας επιδιώκουμε να φτάσει το αγωνιστικό μας μήνυμα  στις εκπαιδευτικούς μόνιμες, αναπληρώτριες και ωρομίσθιες καθώς και στις νέες μητέρες.

Το συνυπογράφουν οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα