Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ρόδου: Για το ΔΣ του ΣΕΠΕ Ρόδου που αρνείται να πάρει αποφάσεις αγώνα

03/11/2017 - 17:06

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Ρόδου, παρόλο που βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο μήνα λειτουργίας των σχολείων, με τα τόσα προβλήματα που τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα, αρνείται, παρά τις επίμονες εκκλήσεις του αντιπροσώπου μας στο ΔΣ, να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις για όλα αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα (έχει γίνει συνεδρίαση μόνο μία φορά). Έχουν αναγάγει σε προσφιλή τους τακτική τη συνεδρίαση μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Στην ουσία θέλουν να συνεδριάζουμε από το σπίτι του το κάθε μέλος, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της τοποθέτησης των παρατάξεων, χωρίς να κρατούνται πρακτικά και τέλος στερώντας από όποιον συνάδελφο θέλει να παρακολουθεί τη συνεδρίαση του ΔΣ. Έτσι αντιλαμβάνονται την οργάνωση των αγώνων και έτσι αξιοποιούν την πλειοψηφία που τους έδωσαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους.

Νέος και παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός, αφού έσπειραν προσδοκίες στους συναδέλφους για το λύσιμο των προβλημάτων του κλάδου στην εναλλαγή των κυβερνήσεων, απογοήτευσαν και απομάκρυναν τους συναδέλφους από το σωματείο αδειάζοντας κυριολεκτικά τις αίθουσες των Γενικών Συνελεύσεων, τώρα βάζουν πλώρη για τη λειτουργία και του Διοικητικού Συμβουλίου με τον τρόπο που περιγράψαμε.

Συνάδελφοι, τώρα είναι η ώρα να μπούμε στη μάχη, να οργανώσουμε τον αγώνα μας!

Να προσπεράσουμε αυτού του είδους το συνδικαλισμό, που όχι μόνο δεν κουνάει το δαχτυλάκι του να οργανωθούν οι αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά βάζει και επιπλέον εμπόδια (καταψηφίζοντας την κινητοποίηση του συλλόγου για τις 29/9 για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς…).

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θέτει στην πρώτη γραμμή αιτήματα και στόχους πάλης, πρωτοβουλίες αγώνα που ενώνουν απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα