Γραμματεία Χίου: Υποκρισία και πάλι από την πλειοψηφία του ΕΚ Χίου!

09/11/2017 - 08:56

Τι έλεγε το ΕΚ Χίου τόσο καιρό για την Κυριακή αργία; Έκανε υποδείξεις στην εργοδοσία ώστε να εφαρμόσει το νόμο για τις υπερωρίες για όσους δουλέψουν την Κυριακή! Σήμερα, μαζί με το εργοδοτικό «Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις & Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Π.Ε. Χίου», χωρίς να τολμά να αναφέρει τη λέξη απεργία, καλούν υποκριτικά την κυβέρνηση να καταργήσει το «μνημονιακό νόμο» παριστάνοντας τους ανήξερους…

 Οι ίδιοι δηλώνουν στο τελευταίο ΔΣ ότι: «δεν βγαίνει τίποτα με τις απεργίες και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν να χάνουν μεροκάματα»!

Ενδεικτικά σε ανακοίνωσή της η πλειοψηφία του ΕΚΧ ένα χρόνο πριν, ανέφερε: "Σε ορισμένες επιχειρήσεις, που ορίζονται από το νόμο, επιτρέπεται η εργασία κατά την Κυριακή. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να δοθεί αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης στον εργαζόμενο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Προϋπόθεση για να χορηγηθεί ολόκληρη ημέρα αναπληρωματικής αργίας είναι να εργασθεί κατά την Κυριακή άνω των 5 ωρών. Σε περίπτωση που απασχοληθεί λιγότερο από 5 ώρες χορηγούνται αντίστοιχες ώρες ανάπαυσης."

Τι άλλαξε λοιπόν σήμερα; Η φρασεολογία άλλαξε για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων, ότι τάχα κόπτονται για το δικαίωμα στην Κυριακάτικη Αργία.

Καλούμε σε συσπείρωση και πάλη των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ, το  Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, ενάντια στην εργοδοσία  και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν μέσα στο εργατικό κίνημα. Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, που στηρίζουν και όσοι βγαίνουν σήμερα "στα κάγκελα".

«Ταξική Ενότητα» στο Εργατικό Κέντρο Χίου (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα