Δήλωση των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Να σταματήσουν οι Παρεμβάσεις να διαστρεβλώνουν τις τοποθετήσεις μας!

13/12/2018 - 15:02

Δήλωση των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Να σταματήσουν οι Παρεμβάσεις στο Δ.Σ. της ΔΟΕ να διαστρεβλώνουν τις τοποθετήσεις μας!

Οι εκλεγμένοι των Παρεμβάσεων στα Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. δημοσίευσαν σήμερα (12/12) δήλωση με θέμα τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα κριτήρια διορισμών, που σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές θα γίνουν στις 19/12.

Στο συγκεκριμένο κείμενο οι Παρεμβάσεις επιχειρούν να εξαπατήσουν τους συναδέλφους λέγοντας ψευδώς ότι πρότειναν κινητοποίηση για τις 20/12 στο Δ.Σ. της ΔΟΕ στην οποία δήθεν η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών “επέλεξε να τοποθετηθεί αόριστα...καταθέτοντας γενικόλογα την ανάγκη κινητοποιήσεων”.

Η ΑΣΕ όχι απλά πρότεινε και στήριξε, σε προηγούμενη συνεδρίαση του  Δ.Σ. της ΔΟΕ τον Οκτώβρη, την ανάγκη άμεσης αγωνιστικής απάντησης με την ανακοίνωση των  κριτηρίων αλλά ήταν και η μοναδική δύναμη που τόνισε την ανάγκη ο κλάδος να μην εγκλωβιστεί στους κυβερνητικούς τακτικισμούς αλλά να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και πριν. Προτείναμε και παλέψαμε την κινητοποίηση των Σωματείων στις 10 Δεκεμβρίου.

Η αλήθεια είναι ότι οι Παρεμβάσεις στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν πρότειναν κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για κινητοποίηση απλά επανέλαβαν αυτό που είχε ήδη αποφασίσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ (από τον Οκτώβρη) για άμεση κινητοποίηση με την ανακοίνωση του συστήματος διορισμών. 

Η τοποθέτηση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ ήταν σαφής:Η ΔΟΕ οφείλει, απέναντι σε κάθε εξαγγελία της κυβέρνησης που θα εισάγει σύστημα με κριτήρια που θα οδηγεί σε απολύσεις συναδέλφων, να αντιδράσει, να το απορρίψει και να διατυπώσει το αίτημα εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στην εκπαίδευση. Στη βάση αυτή χρειάζεται να υπάρξει και απεργιακή απάντηση. Άλλωστε ο αγώνας είναι συνεχής, Σύλλογοι, ΕΛΜΕ και Επιτροπές αγώνα αναπληρωτών ήταν και χθες (10/12)  σε κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας”!

Ας σταματήσουν λοιπόν ορισμένοι τα παιχνιδάκια στις πλάτες των συναδέλφων και ιδιαίτερα των αναπληρωτών. Οι Παρεμβάσεις έχουν μερίδιο ευθύνης για τη λογική της αναμονής των εξαγγελιών, που καλλιεργούν οι πλειοψηφίες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι το λεγόμενο σύστημα διορισμών θα κινείται στη λογική των κριτηρίων, των απολύσεων και της ανακύκλωσης ανάμεσα στην εργασία και την ανεργία. Την κινητοποίηση στις 10/12, στο Κέντρο της Αθήνας, οι Παρεμβάσεις δεν τη στήριξαν, δεν την δούλεψαν στα σωματεία, την υπονόμευσαν. Έφτασαν στο σημείο στη Γ.Σ. του Συλλόγου “Αθηνά” να μην τη θέσουν καν σε ψηφοφορία στο σώμα!

Είναι καθαρό για μας ότι στο επίπεδο του περιεχομένου των διεκδικήσεων για τους διορισμούς η πλειοψηφία της ΔΟΕ δεν μπορεί και δε θέλει να αντιπαρατεθεί με την κυβερνητική πολιτική γιατί αρνείται το βασικό αίτημα για: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η επιλογή των Παρεμβάσεων να αναθέτουν τα πάντα στις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΟΕ και να υπονομεύουν τις πρωτοβουλίες των Συλλόγων από τα κάτω μπορεί να κριθεί από τους συναδέλφους!

Στο σπίτι, λοιπόν, του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Επισημαίνουμε, τέλος, τα εξής: Το τελευταίο διάστημα οι εκλεγμένοι των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ έχουν συστηματοποιήσει την προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραποίησης των τοποθετήσεων μας. Σε προηγούμενη ανακοίνωση ανέφεραν αστειότητες για δήθεν αλλαγή της θέσης μας για την προϋπηρεσία. Επιλέξαμε όλο αυτό το διάστημα να μην μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση παίζοντας με έναν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων. Άλλωστε η θέση και η δράση κάθε δύναμης καθρεφτίζεται και κρίνεται στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία. Δε θα ανεχτούμε όμως καμία διαστρέβλωση και συκοφαντία γύρω από τις θέσεις και τη στάση μας στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα επανέλθουμε και πάλι, αν χρειαστεί!

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών:

  • Καλούμε τους Συλλόγους σε όλη τη χώρα, όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να βρεθούν σε ετοιμότητα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συνάδελφων, για την άμεση πραγματοποίηση τουλάχιστον 25.000 διορισμών, για ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.
  • Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων να υιοθετήσουν την πρόταση που ήδη έχουμε καταθέσει ως ΑΣΕ για κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 20/12 στις 13.00 (αποφασίζοντας καταρχήν 3ωρη στάση εργασίας) σε περίπτωση που υπάρξουν εξαγγελίες στις 19/12.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συνεδριάσει έκτακτα και να συζητήσει το ζήτημα της 24ωρης Απεργιακής απάντησης του Κλάδου στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Αθήνα, 13/12/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα