Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΠΕ και Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών για να μην αποκλειστούν συνάδελφοι εξαιτίας ενός παράβολου

15/06/2019 - 16:37

Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας συλλόγων εκπαιδευτικών και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών για να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος εξαιτίας ενός παράβολου

Από τον ΣΕΠΕ "Σωκράτης" - "Ρόζα Ιμβριώτη", "Γ. Σεφέρης"

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Πραγματοποιήθηκε χτες  Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, μετά από κάλεσμα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Σωκράτης», «Σεφέρης», «Ρόζα Ιμβριώτη» και Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών. Στην Παράσταση συμμετείχαν και τα σωματεία «Περιστερίου»,  «Αριστοτέλης» και ΣΕΠΕΕΑ Αττικής.

Στη συνάντηση που έγινε με τον εκπρόσωπο του Υπ. Παιδείας και Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανό θέσαμε το ζήτημα του μη αποκλεισμού των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι  ενώ κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν  το ηλεκτρονικό παράβολο ως τις 24/5, δεν το πλήρωσαν εγκαίρως διότι παραπλανήθηκαν από το σύστημα που τους έδινε προθεσμία ως και 1,5 μήνα.

Ζητήσαμε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος εξαιτίας του ...παράβολου, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν αποκλείεται μόνο από τυχόν διορισμούς αλλά ούτε ως αναπληρωτής δεν μπορούν να προσληφθεί για τρία χρόνια!

Ο κ. Κασσιανός αρχικά  παραδέχτηκε το πρόβλημα και είπε ότι είναι ένα ζήτημα που το σύστημα δέχτηκε την αίτηση, αν και δεν είχε πληρωθεί το παράβολο, αλλά «εξήγησε» ότι αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα αυτό δεν έχει άμεση διασύνδεση με το τμήμα δημοσίων εσόδων! Στη συνέχεια βέβαια, σε ρόλο "Πόντιου Πιλάτου", δήλωσε ότι το Υπ. Παιδείας δεν μπορεί να παρέμβει, γιατί ο ΑΣΕΠ είναι ανεξάρτητη αρχή!  Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με τον ΑΣΕΠ και εκτιμά ότι, επειδή το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και αφορά πολύ κόσμο, και στον ΑΣΕΠ κατανοούν το θέμα αν και δεν έδωσαν ως τώρα σαφή απάντηση. Στη συνέχεια προέβη σε τεχνικού τύπου παρότρυνση να πληρωθεί άμεσα το παράβολο, ώστε να είναι τακτοποιημένο όταν γίνει ο σχετικός έλεγχος. Στην ερώτηση τι θα γίνει αν τελικά ο ΑΣΕΠ μετά τον έλεγχο δεν κάνει δεκτούς τους συναδέλφους που θα έχουν πληρώσει «εκπρόθεσμα» γι’ αυτόν το παράβολο, απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν ένσταση κλπ κλπ.

Επιμείναμε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης να λυθεί το θέμα και η ομηρία των συναδέλφων πρέπει να λάβει άμεσα τέλος. Το Υπουργείο μπορεί να παρέμβει αλλά φαίνεται ότι δεν θέλει να το κάνει – θυμίζει την περσινή κατάσταση με τους συναδέλφους του ΕΒΠ και ΕΕΠ, που επειδή δε συμπλήρωσαν σωστά κάποια κουτάκια, έμειναν εκτός πινάκων.

Καλούμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο τους, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών της περιοχής, ώστε και να διαπιστωθεί το εύρος του προβλήματος αλλά και για να ετοιμάσουμε συλλογικά τις επόμενες κινητοποιήσεις μας. Ως τώρα αναδείξαμε αρκετά το πρόβλημα, αλλά αυτό δε φτάνει, χρειάζεται να παρέμβουμε μαζικά και δυναμικά για να επιβάλουμε τη λύση του!

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει τώρα, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος/ισσα που κατέθεσε κανονικά τα χαρτιά του/της για ένα …παράβολο!


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα