ΕΚ Σάμου - Νομαρχειακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ: 1973-2018 Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ

15/11/2018 - 14:32

1973 -2018

Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ

45 χρόνια μετά, τα συνθήματα που έγραψαν φοιτητές και εργάτες έξω από τις πύλες του Πολυτεχνείου ισχύουν στο ακέραιο. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανονατοϊκή χούντα, οι αγώνες εργαζόμενων και φοιτητών διδάσκουν πως κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ότι όταν η εργατική τάξη και ο λαός οργανωμένα και ταξικά προσανατολισμένα δρουν, μπορούν να νικήσουν. Η αντιδικτατορική πάλη και η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πολύτιμη παρακαταθήκη σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Και τότε και τώρα ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις μας προστάτευσαν ή μας προστατεύουν. Ίσα - ίσα εξαιτίας τους παθαίνουμε όλα αυτά τα δεινά. Αυτοί ευθύνονται για τη χούντα των συνταγματαρχών, αλλά και για την τραγωδία της Κύπρου. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε τη χώρα μας ένα μεγάλο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, «ξεπλένει» καθημερινά τον αμερικανικό και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό, δίνει 4 δις το χρόνο για νατοϊκό εξοπλισμό στερώντας τα απ’ το λαό, δεν μας κάνει πιο ασφαλείς. Αντίθετα χωνόμαστε όλο και πιο βαθιά στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και μεγαλώνει ο κίνδυνος εμείς και τα παιδιά μας να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, για τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που μυρίζουν πετρέλαιο και αίμα.

Εμείς οι εργαζόμενοι των νησιών μας, δεν δεχόμαστε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να σουλατσάρουν στο Αιγαίο και να βομβαρδίζουν λαούς και χώρες. Είμαστε αντίθετοι με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Δεν δεχόμαστε τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί μας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά με τους άλλους λαούς, υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία δικαιωμάτων και την λαϊκή ευημερία.

Κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου υπηρετούσαν και υπηρετούν πιστά τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, ανακεφαλαιοποιήσεις. Για τους εργαζόμενους "το μενού" έχει τσάκισμα μισθών, πλειστηριασμούς σπιτιών, βάρβαρους φόρους, κόψιμο κοινωνικών παροχών, καταστολή και τρομοκρατία όταν αγωνίζονται.

Συνάδελφοι πόλεμο έχουμε ταξικό, άγριο. Ή αυτοί ή εμείς! Και τότε, τη δεκαετία του '60 και τώρα η ίδια πολιτική εξυπηρετεί το κεφάλαιο, ότι προσωπείο και αν φοράει. Η ίδια πολιτική εξέθρεψε τη χούντα χτες και τη Χρυσή Αυγή σήμερα.

Ο δρόμος της σύγκρουσης με το κεφάλαιο είναι εδώ! Οργανώνουμε τους αγώνες μας για ΣΣΕ, συντάξεις, ασφαλιστικό, για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς, για σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Μαζικοποιούμε τα σωματεία μας, συλλογικά, δυνατά, αλληλέγγυα, ενάντια στη βαρβαρότητα των εργοδοτών. Έτσι τιμάμε τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Αυτή είναι τιμή στους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου. Καλούμε σωματεία, εργαζόμενους, το λαού του νησιού μας σε συμμετοχή.

Όλοι το Σάββατο 17 Νοέμβρη στο Συλλαλητήριο

στις 6:00 μ.μ.  στο Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου

και πορεία στην Εμπορική Σχολή μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους

Πανελλαδική Απεργία, στον ιδιωτικό τομέα, Τετάρτη 28 Νοέμβρη

Σάμο, 10 πμ στο ΕΚΣ και Ικαρία, 12 το μεσημέρι πλατεία Ευδήλου

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα