ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Όλοι στον Αγώνα!

09/01/2019 - 20:31

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, σαν τον κλέφτη, μέσα στις γιορτές και µε κλειστά τα σχολεία, κατέθεσε εσπευσμένα το νομοσχέδιο λαιμητόμο για τις “προσλήψεις” - απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις για να περάσει βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

 Αυτό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι κομμένο και ραμμένο στα πλαίσια της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και ουσιαστικά αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών. Καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων και μοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία και τα λεγόμενα ακαδημαϊκά προσόντα, ενώ μοριοδοτούνται και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ελπίδες σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους, οι οποίες θα είναι ψεύτικες, γιατί τελικά οι θέσεις μόνιμης δουλειάς θα είναι ελάχιστες. Στο βωμό αυτής της τακτικής, χιλιάδες νυν εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι  κατρακυλώντας στους νέους πίνακες, ενώ πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους, ή μη μπορώντας να στήσουν τη δική τους. Μέσα από τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά» κριτήρια και με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων.

Δεν καλύπτονται στο ελάχιστο ούτε καν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, αντίθετα, παγιώνονται τα χιλιάδες κενά και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Οι όποιοι διορισμοί εξαγγέλλονται σε βάθος τριετίας έχουν χαρακτήρα προεκλογικής εξαπάτησης! Ακόμα και οι 4.500 διορισμοί να πραγματοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή, την επόμενη χρονιά, θα χρειαστούν πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για τις δομές Ειδικής Αγωγής! Ακόμα και σήμερα, στο κουτσουρεμένο σχολείο των περικοπών και των τεράστιων ελλείψεων, απαιτούνται πάνω από 30.000 συμβασιούχοι.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών των Ομοσπονδιών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που διευκόλυναν την κυβέρνηση, αποδεχόμενες τα κυβερνητικά επιχειρήματα για “αδυναμία μαζικών διορισμών”  αλλά και τις λεγόμενες “επιταγές του νόμου” προτείνοντας “καλύτερα” κριτήρια στην κυβέρνηση! Παράλληλα υπονόμευσαν το μοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα, δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, που ενώνει όλους τους συναδέλφους και απαντάει στις μορφωτικές ανάγκες, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, που είναι και το μόνο που προασπίζει πραγματικά πτυχίο και προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.  Να μην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός μας είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας. Απέναντι στην κοροϊδία απαντάμε:

  • Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο λαιμητόμο! Δεν διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή.
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Κανένας απολυμένος! Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων και να ανοίξει έτσι και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
  • Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου.  Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια µας!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα δράσης:

  • Τετάρτη 09/01 18:30 συμμετέχουμε στη σύσκεψη ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΕΛΜΕ, γραφεία ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α)
  • Την Πέμπτη 10/01/2019 συμμετέχουμε μαζικά στην κοινή σύσκεψη  ΕΛΜΕ-ΚΙ και Συλλόγου Δασκάλων στις 6.μμ στο Σπίτι του Δασκάλου για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.
  • Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01 συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και στην κοινή παράσταση ΕΛΜΕΚΙ και Συλλόγου Δασκάλων σε ΔΠΕ στις 13 μ.μ. και ΔΔΕ στις 13.30. Στις  16:00 στην Πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ - Συλλόγων - Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών (ξενοδοχείο Αµαλία - Σύνταγµα)
  •  Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε ΓΣ Προέδρων για την κλιμάκωση του αγώνα
  • Σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε ψήφιση του ν/σ την επόμενη εβδομάδα κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση.
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα