Ενημερωτικό των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

30/01/2019 - 14:08

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ της Ανατολικής Αττικής για την επόμενη διετία (2019-2020) με την ανάληψη των καθηκόντων μας θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους συναδέλφους καλή χρονιά, υγεία και κάθε ευτυχία σε σας και τις οικογένειές σας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όλους τους συναδέλφους που πήραν μαζικά μέρος στην εκλογή των αιρετών για όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους πάνω από 1.000 συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για την εκπροσώπησή τους στο Υπηρεσιακό  Συμβούλιο.

Διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν, οι αιρετοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης θα είναι οι πρώτοι που θα παλέψουν τα αιτήματά τους μέσα και έξω από το Συμβούλιο.

Για μας νόμιμο είναι το δίκαιο αίτημα κάθε συναδέλφου, αυτή είναι και η μοναδική δέσμευση που έχουμε.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του αυτονόητου για μας δικαιώματος των αναπληρωτών συναδέλφων μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά. 

Το νομοσχέδιο που έφερε και ψήφισε η Κυβέρνηση θα φέρει απολύσεις συναδέλφων που χρόνια καλύπτουν πάγιες ανάγκες στα σχολεία μας . Οι πάνω από 1.400 συνάδελφοι  που υπηρετούν σήμερα στην Ανατολική Αττική, τα εκατοντάδες οργανικά κενά που υπάρχουν και πολύ περισσότερο τα λειτουργικά κενά δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος . Το 1/3 των εκπαιδευτικών στην περιοχή μας είναι αναπληρωτές.

Το αίτημά μας για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών δεν είναι ουτοπία αλλά πατάει πάνω στις ανάγκες που έχουν τα σχολεία μας .

Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές. Είναι αγώνας που αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας. Αφορά τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους . Το μέλλον και η μόρφωση που θα έχουν όλα  τα παιδιά και ιδιαίτερα  των λαϊκών οικογενειών πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Μπορεί το νομοσχέδιο να ψηφίστηκε, αλλά στο χέρι μας είναι να μην εφαρμοστεί στην πράξη.

Ελπιδοφόρα είναι η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις. Μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής που φέρνει απολύσεις , αξιολογήσεις , μισή δουλειά και μισή ζωή.

Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω

Θέλουμε ολόκληρη τη ζωή μας και τη θέλουμε τώρα

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας να βάλουμε στη άκρη τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΔΟΕ –ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ και να ανασυγκροτήσουμε το κίνημα των εκπαιδευτικών μαζί με όλο το εργατικό κίνημα για την ανατροπή των πολιτικών που φέρνουν ανεργία φτώχεια και εξαθλίωση.

Θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο στα μικρά καθημερινά και στα μεγάλα προβλήματα.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

Δημήτρης Τρίμπος: Τηλ. 6978269331, e-mail trimposdimitris@gmail.com

Μαρία Σφυρή: Τηλ. 6974319565, e-mail: mariasfyri@hotmail.com

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα