Η Α.Σ.Ε Ημαθίας για τη συγχώνευση των 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

05/05/2019 - 11:48

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συγχώνευση-κατάργηση των σχολικών μονάδων 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πιστά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις αντιλαϊκές πολιτικές, όπως και οι προκάτοχες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Προτεραιότητα όλων αυτών δεν είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών μορφωτικών αναγκών αλλά η πιστή εφαρμογή των αντιδραστικών κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ στην Παιδεία, που οδηγούν σε αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, μείωση των οργανικών θέσεων, εργασιακή αβεβαιότητα των εκπαιδευτικών, επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, αδιοριστία…

Καθίσταται, επίσης, σαφές πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε διστάζει να ποδοπατεί τη θέληση των πολιτών και των εμπλεκόμενων φορέων, όπως αυτή εκφράστηκε εν προκειμένω με την αρνητική για τη συγχώνευση των 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Βέροιας αλλά και τις αντιδράσεις των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών.

Εκτός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έχει την κύρια ευθύνη, τεράστιες ευθύνες έχει και η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, που πρότεινε τη συγχώνευση αλλά κι εκείνοι που την υπερασπίστηκαν στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Ευθύνη έχουν και εκείνες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, που με την ένοχα νωθρή τους στάση, συνέδραμαν την κυβέρνηση κι έβαλαν πλάτη, στοχεύοντας να περάσει η συγχώνευση αβρόχοις ποσίν.

Ιδιαίτερα θέλουμε να επισημάνουμε και να θέσουμε στην κρίση των συναδέλφων τη διγλωσσία της ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ), της οποίας το ένα μέλος εκπροσωπώντας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας τον Σύλλογό μας καταψήφιζε και το άλλο μέλος της εκπροσωπώντας τη Διοίκηση (!!!) υπεραμυνόταν της συγχώνευσης και ψήφιζε υπέρ!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν στην κάλπη τις πολιτικές που βάζουν την Παιδεία στη μέγγενη των μνημονίων, στη λογική των περικοπών για να διασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα.

Τους καλούμε να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές παρατάξεις των κομμάτων που στηρίζουν κι εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές και να στηρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙΚΑ

ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα