Κοινό Δελτίο Τύπου από τη σύσκεψη ΕΛΜΕ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ της Αττικής

18/09/2018 - 15:44

Το δελτίο τύπου υπογράφουν καταρχήν τα σωματεία που πήραν την πρωτοβουλία για τη σημερινή σύσκεψη: 
«Γ.Σεφέρης», «Σωκράτης», «Ρ. Ιμβριώτη», «Χαϊδαρίου», «Πλουμπίδης»,
«Ο Θουκυδίδης» και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων

Δελτίο Τύπου από τη σύσκεψη ΕΛΜΕ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ της Αττικής

Τη Δευτέρα στις 17-09-2018 πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη εκπροσώπων και εκλεγμένων συνδικαλιστών από ΕΛΜΕ, Συλλόγων και αναπληρωτών στα γραφεία της ΔΟΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Σύλλογοι: «Γ. Σεφέρης», «Σωκράτης», «Ρ. Ιμβριώτη», «Χαϊδαρίου», «Πλουμπίδης», «Αγίων Αναργύρων», «Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού», οι  ΕΛΜΕ Γ’ Αθήνας και  «Γ’ Δυτικής Αττικής», καθώς και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων.   Συμμετείχαν επίσης ως παρατηρητές οι Σύλλογοι: «Ηλιούπολης», «Γληνός», Πειραιά «Η Πρόοδος» και οι ΕΛΜΕ «Ε΄ Αθήνας», «Πειραιά», «Β’ Αθήνας».

Κύριο ζήτημα της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και η οργάνωση της πάλης στο χώρο της εκπαίδευσης για όλα τα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας αυτή τη χρονιά.

Στη συζήτηση που έγινε αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός, μεταφέρθηκε εμπειρία από τους χώρους δουλειάς, ακούστηκαν σκέψεις για το πως καλύτερα θα υλοποιηθούν οι αγωνιστικές αποφάσεις που ήδη έχουν πάρει τα σωματεία, αναδείχθηκε ότι ένας μόνο δρόμος υπάρχει: αυτός της οργάνωσης της κοινής δράσης όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων που βασανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική της  κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΣΕΒ και του ΔΝΤ.

Η σύσκεψη αυτή είναι συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων δεκάδων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ, των κινητοποιήσεων στις 13/9 στην Αθήνα, με προσανατολισμό τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση εργαζόμενων ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους, την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η “επόμενη μέρα” βρίσκει το διαρκές Μνημόνιο για την Παιδεία σε ισχύ:

  • Η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές. Τα τεράστια προβλήματα με τα κτήρια που στεγάζονται ειδικά τα Νηπιαγωγεία.
  • Τα 25.000 χιλιάδες κενά με τα οποία ξεκινά η νέα χρονιά και όσα καλυφθούν θα είναι με συμβασιούχους αναπληρωτές συναδέλφους για άλλη μια φορά!
  • Όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που ψηφίστηκαν με στόχο τις περικοπές αναγκών σε προσωπικό (ρυθμίσεις για ολοήμερο, ωρολόγια προγράμματα σε Γυμνάσια, Δημοτικά, ολομελή σε ΕΠΑΛ κ.α.).
  • Χιλιάδες παιδιά έμειναν για άλλη μια φορά έξω από τους παιδικούς σταθμούς ενώ δεν πάρθηκε ούτε ένα μέτρο για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
  • Είναι οι εδώ οι νόμος 4547 για τις “δομές υποστήριξης”, όπου μπαίνει σε εφαρμογή η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση του σχολείου και ταυτόχρονα δίνει ισχυρό πλήγμα στην Ειδική Αγωγή και ανοίγει το δρόμο στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα.
  • Το νέο Λύκειο που ανακοινώθηκε και είναι εξεταστικό κέντρο αποστεωμένο από τη γενική παιδεία.

Η επόμενη μέρα που υπόσχονται στους εργαζόμενους είναι χτισμένη με τα υλικά του χθες, με τα παλιά και νέα μνημόνια, που εδώ και χρόνια υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό στόχο που είναι η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων με το μόχθο των πολλών.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της Αττικής να δώσουν τη μάχη:

  • Για την οργάνωση και επιτυχία της Πανελλαδικής ημέρας δράσης  για τους διορισμούς στις 28/9 και τις κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:30.
  • Τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση στην πλατεία Νίκης στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. για τη συμπλήρωση των 5 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
  • Για την πραγματοποίηση συσκέψεων με τις Ενώσεις Γονέων για τα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων.   
  • Της οργάνωσης, με αποφάσεις σωματείων, συλλόγων διδασκόντων του αγώνα για την αποχή των συναδέλφων από κάθε μορφή αξιολόγησης. Καλούμε τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις αποχής.
  • Της συμμετοχής στην πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ για τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
  • Της κλιμάκωσης με νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων και νέες κινητοποιήσεις, με σκοπό την προετοιμασία γενικής απεργίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε,

να κερδίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά

 και τη ζωή με δικαιώματα, για μας και τα παιδιά μας.

Για το Δ.Σ.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα