Μήνυμα συμπαράστασης της ΟΓΕ στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην “τροπολογία των απολύσεων”

16/01/2019 - 21:49

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μήνυμα συμπαράστασης της ΟΓΕ στον αγώνα των εκπαιδευτικών
ενάντια στην “τροπολογία των απολύσεων”

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας συμπαραστέκεται και χαιρετίζει τους αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το σύστημα διορισμών-προσλήψεων, το οποίο θεσπίζει κριτήρια και ανοίγει το δρόμο της απόλυσης για χιλιάδες αναπληρωτές.

Ενώνουμε τη φωνή μας  με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα με τις αναπληρώτριες που χρόνια διασχίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα.  Με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούν για το αν, πότε και  πού θα δουλέψουν αντιμετωπίζοντας απίστευτες δυσκολίες και έξοδα. Αγωνιούν κάθε χρόνο για το αν θα βρουν σπίτι για λίγους μήνες και αν με το μισθό τους θα μπορούν να καλύψουν το νοίκι και τα έξοδά τους. Αγωνιούν για το αν θα εξασφαλίσουν το χαμηλό επίδομα ανεργίας για τους μήνες αδιοριστίας. Ενώνουμε τη φωνή μας ιδιαίτερα με τις αναπληρώτριες νέες εκπαιδευτικούς, που με αυτές τις εργασιακές σχέσεις οξύνονται τα ήδη μεγάλα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα είτε να αναβάλουν είτε να απορρίπτουν κι εντελώς ακόμα τη σκέψη να γίνουν μητέρες.  Ενώνουμε τη φωνή μας με τις αναπληρώτριες, που είναι έγκυες ή μωρομάνες και αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους, να χωρίσουν την οικογένειά τους στα δύο ή να επιλέξουν το δρόμο της παραίτησης και της άδειας άνευ αποδοχών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές υποχρεώσεις και το μεγάλωμα των παιδιών τους.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει σε καθεστώς ομηρίας 30.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια στη πλάτη τους. Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και αυτή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  προωθούν την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την άγρια καταστολή και επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης, που παρέταξε απέναντί στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς τις κλούβες και τα ΜΑΤ. Η πιο μαχητική και αποφασιστική απάντηση στη κυβερνητική βία και καταστολή είναι η πιο δυναμική και μαζική κλιμάκωση του αγώνα και η επιτυχία της νέας 24ωρης απεργίας την Πέμπτη, 17 Γενάρη, ώστε να αποσυρθεί η “τροπολογία των απολύσεων”, όπως την ονομάζουν.

Χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και ενεργά στεκόμαστε δίπλα τους.  Η μόνιμη και σταθερή εργασία, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποτελεί και δικό μας πάγιο αίτημα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες για τη μόρφωση των παιδιών μας.

ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΩΡΑ!!!!

Αθήνα, 16.1.2019

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα