Να εγκριθούν τώρα όλα τα «ολιγομελή» τμήματα στα ΕΠΑΛ της Κεντρικής Μακεδονίας

04/09/2018 - 16:16

Να εγκριθούν τώρα όλα τα «ολιγομελή» τμήματα στα ΕΠΑΛ της Κεντρικής Μακεδονίας

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται κανονικά! Στη «μεταμνημονιακή εποχή» και στην επιστροφή στην «κανονικότητα», που συνεχίζεται το διαρκές μνημόνιο για την Παιδεία, με όλους τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους σε ισχύ, που τα σχολεία ανοίγουν με 25 χιλιάδες κενά, επανέρχεται ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ το ζήτημα για το κλείσιμο των λεγόμενων “ολιγομελών” τμημάτων στην Κεντρική Μακεδονία, όπως φυσικά και σε άλλες περιοχές της χώρας!

Η «ευαισθησία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για τη μόρφωση των παιδιών, για τη δήθεν αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της πολυδιαφημιζόμενης “νέας αρχής των ΕΠΑΛ”, έφτασε στο σημείο να κλείνει για άλλη μια φορά τμήματα στα ΕΠΑΛ.

Στη Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έκλεισαν 65 “ολιγομελή” τμήματα, αναγκάζοντας πάνω από 300 παιδιά λαϊκών οικογενειών είτε να χρειαστεί να αλλάξουν ειδικότητα, είτε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν την ειδικότητα που επιθυμούν, προφανώς με μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος, είτε στη χειρότερη περίπτωση να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Η γενικολογία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ της Θεσ/νικης και Ημαθίας τη Δευτέρα 2/9, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, για το αν θα ανοίξουν ξανά οι ηλεκτρονικές εγγραφές και αν θα εγκριθούν τα ολιγομελή, έδειξε ξανά την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει ένα σχολείο που θα βρίσκεται μακριά από τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, βλέποντας μονάχα αριθμούς όχι τον άνθρωπο και τις ιδιαιτερότητες  των συνθηκών.

Κανένας συμβιβασμός με τη μιζέρια! Είναι ίδια η πολιτική που πετσοκόβει τις κοινωνικές παροχές, τους μισθούς και τις συντάξεις, που δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο μ’ αυτήν που συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών!

Μόνος δρόμος είναι μέσα από τα σωματεία να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις δυναμικά μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. 

Δεν θα κάνουμε πίσω από το δικαίωμα των μαθητών των ΕΠΑΛ να ακολουθήσουν απρόσκοπτα την ειδικότητα που έχουν επιλέξει, ενάντια στην εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια που οδηγεί αυτή η πολιτική τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα ΕΠΑΛ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.
  • Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.
  • Μέγιστο όριο 20 μαθητές στα τμήματα - 15 στις ομάδες προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.
  • Kαλούμε τους διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αποδεχτούν αυτά τα σχέδια, τους αιρετούς και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μην νομιμοποιήσουν τα κυβερνητικά σχέδια.
  • Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο και στις απολύσεις αναπληρωτών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ με άμεση μονιμοποίηση 25 χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ 8 Σεπτέμβρη 18:00 πλατεία Αριστοτέλους!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα