Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Ιμπεριαλιστές, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τη Βενεζουέλα!!!

20/02/2019 - 18:21

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη - ωμή επέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής (αντιδραστικές κυβερνήσεις, Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών και Ομάδα της Λίμα), στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας. Αυτή τη φορά με πρόσχημα την "ανθρωπιστική βοήθεια".

Οι ΗΠΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης και κλιμακώνουν τις πιέσεις τους σε αυτή την κατεύθυνση, καλούν το στρατό να παρέμβει και εκβιάζουν ανοιχτά σε αυτή την κατεύθυνση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις των κρατών-μελών της, έσπευσαν να καταδικάσουν για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση Μαδούρο και να την καλέσουν να προχωρήσει σε νέες, "δίκαιες και ελεύθερες" εκλογές. Η ελληνική κυβέρνηση μετέχει ενεργά στα τεκταινόμενα, σιωπά για το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ρίχνει "νερό στο μύλο" της κυρίαρχης γραμμής της ΕΕ και παίζει το παιχνίδι της γεωστρατηγικής αναβάθμισης των ιμπεριαλιστών στη Λατινική Αμερική.

Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας ενάντια στην προσπάθεια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ - ΕΕ, μιας σειράς αστικών τάξεων της περιοχής αλλά και μέρους της βενεζολάνικης αστικής τάξης, να επιφέρουν το ταχύτερο δυνατό την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας. Ό,τι κι αν λένε, όλα γίνονται προκειμένου να επιφέρουν πλήγμα απέναντι σε Ρωσία και Κίνα που επενδύουν, για τα δικά τους συμφέροντα, στην περιοχή. Το ανδρείκελο που στηρίζουν, ο Χουάν Γουαϊδό, πρόεδρος της Βουλής που ελέγχεται από την αντιπολίτευση και που η λειτουργία της έχει ακυρωθεί από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, επικεφαλής της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, που αυτοανακηρύχτηκε "μεταβατικός πρόεδρος" δεν έχει καμία νομιμοποίηση, αφού αποτελεί κατασκεύασμα το "κενό εξουσίας" που υποτίθεται ότι υπάρχει.

Οι ιμπεριαλιστές κανένα πρόβλημα δεν έλυσαν πουθενά υπέρ των λαών παρά μόνο υπέρ της ολοένα και πιο βαθιάς εκμετάλλευσής τους, για το μοίρασμα των αγορών, υπέρ των κερδών των πολυεθνικών. Ο λαός της Βενεζουέλας μπορεί να λύσει μόνος του τα σοβαρά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, σε αντιπαράθεση με τις ξένες επεμβάσεις και τον ιμπεριαλισμό.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα