ΠΑΜΕ στο ΣΕΠΕ Πρόοδου: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Π.Ε. «ΠΡΟΟΔΟΣ»

10/03/2015 - 17:26

Το Σάββατο 7/3/15 το γνωστό site Alfavita φιλοξένησε κείμενο τριών μελών των Παρεμβάσεων Προόδου, στο οποίο κάνουν λόγο για «τακτική ψεμάτων και στοχοποίησης» από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σύλλογο «Πρόοδος», για «συστηματικό κουτσομπολιό και συκοφαντική τακτική».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στην οποία αναφέρονται οι τρεις συνδικαλιστές (οι δύο είναι μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου), εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 17/2/15. Σε εκείνη τη συνεδρίαση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ άσκησαν κριτική στην εισήγηση με την οποία το σύνολο του Δ.Σ. (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) καλούσε τους εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης στο Σύνταγμα, με το επιχείρημα ότι: «Η επιτυχία των Ευρωπαίων και η ήττα της κυβέρνησης θα είναι ήττα των δικών μας αιτημάτων».  Ενώ την ίδια στιγμή  ο σύλλογος αν και αναγνώριζε το οξυμένο πρόβλημα των κενών στον Πειραιά, δεν πήρε καμιά απόφαση για κινητοποίηση, απορρίπτοντας την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Από πότε η πολιτική κριτική και η πολιτική αντιπαράθεση στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος θεωρείται κουτσομπολιό; Πολύ περισσότερο που το ΠΑΜΕ βγήκε δημόσια με ανακοίνωση και ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για την κριτική που άσκησε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., όπως κάνει πάντα. Σε εκείνη τη συνεδρίαση μάλιστα ένας από τους συνδικαλιστές που υπογράφει την ανακοίνωση των Παρεμβάσεων υπονόησε ότι το ΠΑΜΕ διαμορφώνει τη στάση του όχι με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά με βάση το ποιος είναι κυβέρνηση. Δηλαδή η γνωστή ΠΑΣΟΚικη τακτική, «όποιος δεν είναι με εμάς και μας ασκεί κριτική είναι με τους άλλους»

Τι είναι αυτό που πραγματικά ενοχλεί τους συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων;

Είναι η ταύτισή τους με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών σε τέτοιο βαθμό που να πανηγυρίζουν όλοι μαζί ότι με τη νέα κυβέρνηση δρομολογείται η επίλυση όλων των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Μόλις όμως πέρασε ο «μήνας του μέλιτος» της νέας συγκυβέρνησης και στα μάτια ολοένα και περισσότερων εκπαιδευτικών αποκαλύπτεται ότι οι προσδοκίες που έτρεφαν προεκλογικά δεν πρόκειται να επαληθευτούν, οι Παρεμβάσεις τρέχουν άρον άρον να «τα μαζέψουν».

Αυτό αποδεικνύει η τελευταία κεντρική τους ανακοίνωση (28/2/15) στην οποία όψιμα ανακαλύπτουν ότι:

«Η κυβέρνηση, δυστυχώς, υπέκυψε στους ωμούς εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα του ιερατείου της ΕΕ για παράταση του Μνημονίου και βρίσκεται πλέον σε καθεστώς αυστηρότατης επιτήρησης και εποπτείας από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Η υποχώρηση αυτή θα έχει ως συνέπεια τη διατήρηση όλης της υπάρχουσας μνημονιακής νομοθεσίας, την προετοιμασία του εδάφους για ακόμη μεγαλύτερες υποχωρήσεις στο άμεσο μέλλον με τη λήψη   μέτρων υποτίμησης της εργασίας και περιορισμού του κοινωνικού κράτους, υποθηκεύοντας τις όποιες δυνατότητες για φιλολαϊκά μέτρα. Αποτελεί πρωτοφανή περιφρόνηση του παλλαϊκού πόθου για ανατροπή των μνημονίων, της λαϊκής εντολής της 25ης Γενάρη που συνέτριψε τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις». 

Εκτεθειμένοι απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συκοφαντήσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι οποίες προεκλογικά δεν προειδοποιούσαν μόνο ότι η αλλαγή κυβέρνησης δε σημαίνει και αλλαγή πολιτικής υπέρ του λαού, αλλά αποκάλυπταν και τις δυνάμεις εκείνες που συνειδητά καλλιεργούσαν αυταπάτες στους εργαζόμενους γύρω από την κυβερνητική εναλλαγή.

Τέτοιες δυνάμεις είναι οι Παρεμβάσεις, που τώρα προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, έχοντας ήδη κάνει τη «βρώμικη» δουλειά στο κίνημα.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Αυτοί που προσπαθούν να κάνουν το κίνημα ουρά της κάθε κυβέρνησης, διεκδικώντας να γίνουν «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» του κυβερνητικού συνδικαλισμού, κάνουν υποδείξεις στο ΠΑΜΕ για τη στάση του στο σύλλογο και συνολικά στο κίνημα.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει με συνέπεια να τους αποκαλύπτει, να αντιπαρατίθεται με τη διαλυτική γραμμή που υπηρετούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου, να παλεύει για κίνημα που θα διεκδικεί την ανάκτηση όλων των απωλειών από την περίοδο της κρίσης, την κατάργηση όλου του αντεργατικού-αντιλαϊκού πλαισίου και στην εκπαίδευση, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

9/3/2015

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα