Πανελλαδική Γραμματεία: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των Εκπαιδευτικών της Κύπρου!

26/08/2018 - 00:13

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των Εκπαιδευτικών της Κύπρου!!

Η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων Εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων που συμπορεύονται με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους αγωνιζόμενους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς της Κύπρου, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις!

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, της “μεταμνημονιακής” Κύπρου, ανακοίνωσε στις αρχές Ιούλη αντιεκπαιδευτικά μέτρα στα πλαίσια του «εξορθολογισμού» της Εκπαίδευσης!!

Το πλαίσιο των μέτρων δεν είναι καθόλου άγνωστο για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα! Είναι μέτρα που επιδίωξαν να υλοποιήσουν ή υλοποίησαν και στη χώρα μας οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!

Συγκεκριμένα η κυπριακή κυβέρνηση προωθεί αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών (αφού μειώνει για τους εν ενεργεία και καταργεί για τους από δω και πέρα διοριζόμενους τη σταδιακή μείωση του ωραρίου με βάση τα χρόνια υπηρεσίας). Προχωρά σε μείωση στο ήμισυ των αναγκαίων, για φέτος, διορισμών. Προωθεί τον περιορισμό των εξωσχολικών δραστηριοτήτων (π.χ. εκδρομές – πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.) μετατρέποντας ακόμα περισσότερο το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο!!

Ταυτόχρονα η κυπριακή κυβέρνηση επιχειρεί να χτυπήσει το εκπαιδευτικό κίνημα κόβοντας τις συνδικαλιστικές άδειες και δυσκολεύοντας έτσι τη δράση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και γενικότερα του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ παράλληλα έχει επιδοθεί δια του Υπ. Παιδείας σε μια εκστρατεία απαξίωσης των Εκπαιδευτικών με δηλώσεις που επιχειρούν να πλήξουν την παιδαγωγική και εργασιακή τους υπόσταση.

Παμπάλαια και δοκιμασμένη τακτική: αντιλαϊκή επίθεση, χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και προσπάθεια απαξίωσης των εργαζομένων του Κλάδου, πάνε πακέτο, για να κινηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός και να περάσει ευκολότερα στην κοινωνία η αντιλαϊκή πολιτική!

Δε μας κάνει εντύπωση η αντιεκπαιδευτική επίθεση στην Κύπρο! Ίδια πολιτική στην Κύπρο, στην Ελλάδα, σε χώρες της Ευρώπης και αλλού, με μνημόνια και χωρίς! Μέτρα που έχουν τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων και είναι κατευθύνσεις και εργαλεία του ΟΟΣΑ και απαιτήσεις του κεφαλαίου! «Εξοικονόμηση», «εξορθολογισμός», για να δημιουργήσει το αστικό κράτος τους όρους να κερδοφορήσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι! Να πληρώσει δηλαδή ο λαός την καπιταλιστική ανάπτυξη, όπως πλήρωσε την κρίση, με την εφαρμογή των εκατοντάδων νόμων των μνημονίων, που παραμένουν και εφαρμόζονται στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή» εποχή!

Πέρυσι μόλις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε τον “απεργοκτόνο νόμο”, ενώ επιχείρησε να αυξήσει στο 30ωρο το ωράριο των εκπαιδευτικών με τη λεγόμενη «υποχρεωτική» παραμονή τους στο σχολείο για 30 ώρες!

Οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί ξέρουν τι θα πει «εξοικονόμηση» δαπανών και προσωπικού με τη χρόνια αδιοριστία (10 χρόνια έχουν να γίνουν διορισμοί στην Ελλάδα!), με τις καταργήσεις, συμπτύξεις, συγχωνεύσεις χιλιάδων σχολείων, τα 25άρια και πλέον τμήματα, με χιλιάδες προνήπια και παιδιά με ειδικές ανάγκες έξω από τη δημόσια εκπαίδευση, με τα παιδιά των ΕΠΑΛ να ψάχνουν την ειδικότητά τους σε μεγάλη απόσταση ή και να εξαναγκάζονται να αλλάξουν, με τη συνεχή μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε ως και 8 σχολεία κάθε εβδομάδα!

Οι Έλληνες ως και 16 χρόνια (!) συμβασιούχοι Εκπαιδευτικοί γνωρίζουν καλά τι θα πει ανεργία, ελαστική εργασία και πανελλαδική περιφορά, κάθε χρόνο και αλλού, από τον Έβρο ως την Κρήτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διαλυμένη ζωή τους!

Τελικοί αποδέκτες όλων αυτών είναι φυσικά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών που πλήττονται βάναυσα!

Ίδια μέτρα, ίδια αντιλαϊκή πολιτική λοιπόν, με μνημόνια αλλά και χωρίς!

Γι’ αυτό λέμε: Φτάνει πια! Πληρώσαμε την κρίση τους, δε θα πληρώσουμε τη «μεταμνημονιακή» καπιταλιστική τους ανάπτυξη, για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια και να βιώνει εργασιακό μεσαίωνα ο λαός!

Ίδια πρέπει να είναι λοιπόν και η λαϊκή απάντηση! Μαζικός αγώνας ενάντια σ’ αυτή την πολιτική με όποια κυβέρνηση ή απόχρωση εφαρμόζεται! Καθαρή λύση, ανάπτυξη και διέξοδος για τον λαό θα έρθει μόνο με ταξικούς αγώνες ενάντια στη μήτρα που γεννάει αυτή την πολιτική, που είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, ενάντια σε ΕΕ-ΟΟΣΑ-κεφάλαιο-κυβερνήσεις τους και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου αλλά και ενάντια στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που τους στηρίζουν!

Συνάδελφοι Κύπριοι Εκπαιδευτικοί, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ! Όπως βλέπετε, είναι πραγματικά και δικός μας, ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ! Γι’ αυτό και η νίκη σας θα είναι και δική μας!

Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας, με οργάνωση της πάλης παντού, σε κάθε σχολείο, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας, ΣΥΛΛΟΓΟ κι ΕΛΜΕ, μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, για να επιβάλουμε το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και τον εκπαιδευτικό που θα είναι παιδαγωγός της νέας γενιάς! Αυτή είναι η ανάγκη σήμερα και η μεγάλη δυνατότητα της εποχής μας! Κι από αυτό βήμα πίσω δεν κάνουμε!

Με συναδελφικούς, συντροφικούς χαιρετισμούς!

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ!

25/8/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα