Πετσοκόβουν ακόμα περισσότερο την κουτσουρεμένη άδεια ανατροφής 3,5 μηνών από τις αναπληρώτριες μητέρες

22/03/2019 - 20:24

Το παρακάτω ψήφισμα υπογράφουν οι ΣΕΠΕ:

 "Ρόζα Ιμβριώτη" και "Ν. Πλουμπίδης"

Αιδώς Αργείοι!

Πετσοκόβουν ακόμα περισσότερο την κουτσουρεμένη άδεια ανατροφής 3,5 μηνών από τις αναπληρώτριες μητέρες με δικαιολογία ότι είχαν πάρει μειωμένο ωράριο, το μόνο δηλαδή που δικαιούνταν ως τώρα! Να δοθεί τώρα σε όλες χωρίς κανένα πρόσχημα!  Διεκδικούμε 9μηνη άδεια ανατροφής όπως έχουν οι μόνιμες!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι πραγματικά προκλητικοί, αυτοί που κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεών μας, αναγκάστηκαν να θεσπίσουν άδεια ανατροφής και για τις πολύπαθες αναπληρώτριες μητέρες, βάζοντας ένα σωρό περιορισμούς, εφηύραν τώρα κι άλλο λόγο για να την κόψουν από όλες τις συναδέλφισσες που τελείωνε η άδεια λοχείας πριν τις 4/3 και είχαν αναγκαστικά κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου, του μόνου δηλαδή δικαιώματος που είχαν ως τώρα!

Έτσι αυτές τις μέρες, οι μητέρες αναπληρώτριες συναδέλφισσες βιώνουν τραγελαφικές καταστάσεις! Άλλες ανακαλούνται στη δουλειά αμέσως μόλις ξεκίνησε η άδεια ανατροφής (ακόμα και αν έκαναν χρήση μειωμένου για μία μέρα!) και για άλλες δε θα ξεκινήσει ποτέ η άδεια αυτή! Αιδώς Αργείοι! Ντροπή σας!

Στην ουσία η κυβέρνηση λέει στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, που περίμεναν πώς και πώς έστω και αυτή την κουτσουρεμένη άδεια ανατροφής να ανακουφιστούν λίγο, ότι για να πάρουν την άδεια ανατροφής δεν πρέπει να έχουν κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου, του μόνο που δικαιούνταν δηλαδή πριν θεσμοθετηθεί η κουτσουρεμένη άδεια ανατροφής 3,5 μηνών και έλθει η εγκύκλιος που καθορίζει την 4η Μάρτη ως μέρα έναρξης εφαρμογής της! Στην ουσία φέτος με τον τρόπο αυτό την άδεια ανατροφής θα την πάρουν μόνο όσες αναπληρώτριες μητέρες ολοκληρώνουν την άδεια λοχείας στις 4/3 και ως το τέλος της σχολικής χρονιάς που στην ουσία είναι λιγότερη από 3,5 μήνες!

Επισημαίνουμε ότι: Με βάση το άρθρο 26 του νόμου 4599/2019 η άδεια ανατροφής πρέπει να δίνεται μέσα στα πλαίσια της ίδιας σύμβασης, πράγμα που περιορίζει το εύρος της χρήσης της. Αλλά ούτε και αυτό εφαρμόζεται! Γιατί, ενώ η εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου διευκρινίζει ότι κάθε αναπληρώτρια θα πάρει όση άδεια ανατροφής μένει μετά τις 4/3, τώρα οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τους διευκρινίζουν ότι αυτό θα γίνει με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει χρήση του δικαιώματός τους για μειωμένο ωράριο! Δηλαδή για να πάρει μια αναπληρώτρια την υπόλοιπη άδεια ανατροφής μετά τις 4/3 πρέπει να μην έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια μέρα το μειωμένο ωράριο! Έλεος!

  1. Απαιτούμε να αρθεί εδώ και τώρα κάθε πρόσχημα και να δοθεί η άδεια ανατροφής σε όλες ανεξαιρέτως τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς! Πλήρης εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με των μονίμων και στη βάση αυτή εξίσωση των αδειών κύησης, λοχείας και ανατροφής!
  2. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών! 30.000 μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!

Απαιτούμε προστασία του δικαιώματος της μητρότητας και για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς!

Όλοι και όλες 28 Μάρτη στην Παράσταση στο Υπουργείο Εργασίας στις 2 μ.μ.,

που διοργανώνουν η Οµοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) – η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών/τριών Εκπαιδευτικών και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.:
«ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Νίκος Πλουµπίδης», «Π. Φαλήρου», και «Χαϊδαρίου», για το θέμα της μητρότητας και της εξίσωσης των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα