ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Για την Πρωτομαγιά του 2018

26/04/2018 - 14:53

1η Μάη 2018

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες,

1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 44.

Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς γίνεται μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ξεκίνησαν ξημερώματα Σαββάτου 14 Απρίλη άλλη μια ιμπεριαλιστική επίθεση βομβαρδίζοντας το έδαφος της Συρίας. Προβάλλουν ως προσχήματα τα περί χρήσης «χημικών όπλων», για να συγκαλύψουν τον πραγματικό τους σκοπό, που δεν είναι άλλος από το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους  στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Γέμισε με πνιγμένους πρόσφυγες το Αιγαίο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, καθώς αποδέχεται την χρήση των βάσεων των ΗΠΑ για τις επεμβάσεις μπλέκοντας τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτή την αιματοχυσία, που  δεν εξυπηρετεί παρά μόνο τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή. Την ίδια στιγμή επιτίθεται με ρόπαλα και δακρυγόνα στο νεολαιίστικο κίνημα, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία που εναντιώνονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβερνητική ρητορική για έξοδο από τα μνημόνια, που θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση μιας «δίκαιης» ανάπτυξης, δεν είναι παρά ένα ακόμη ψέμα που θα προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα την ώρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο».

Έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1η Μάη για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στις εξελίξεις που τρέχουν γρήγορα και τους κινδύνους των πολεμικών συγκρούσεων που πολλαπλασιάζονται. Τιμώντας  την 1η του Μάη σηκώνουμε  τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς . Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία
όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

ΤΟ Δ.Σ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα