ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου: Για τη συνάντηση του ΔΣ με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας

30/11/2018 - 17:29

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Νοέμβρη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Θεοδωράκο για θέματα κτιριακών υποδομών και συντήρησης των σχολικών μονάδων.

Από πλευράς του Συλλόγου τονίσαμε ότι τα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία της Α/θμιας στο Περιστέρι είναι ιδιαίτερα οξυμένα λόγω της παλαιότητας των περισσοτέρων σχολείων, και της ελλειπούς συντήρησης . Κάναμε αναλυτική αναφορά στα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά έτσι όπως αποτυπώνονται στα απαντητικά δελτία των σχολείων σε σχετική έρευνα του συλλόγου μας.

Θέσαμε τα θέματα της έλλειψης των απαραίτητων χώρων (αίθουσες εκδηλώσεων, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες, χώροι σίτισης, οργανωμένα εργαστήρια πληροφορικής κ.λ.π), της διαμόρφωσης κατάλληλων και ασφαλών αύλειων χώρων (ιδιαίτερα σε Νηπιαγωγεία) και των σοβαρών προβλημάτων σε μονώσεις, ηλεκτρικές-υδραυλικές εγκαταστάσεις και τουαλέτες σχολικών κτηρίων.

Τονίσαμε την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου και πιστοποίησης της πυρασφάλειας των σχολικών κτηρίων όπως και την παντελή απουσία φύλαξης των σχολείων με την αναγκαία πρόσληψη σχολικών φυλάκων.

Σε αντίθεση με την πραγματική εικόνα που εκθέσαμε παραπάνω, ο Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια με εξασφαλισμένα κονδύλια να υπάρχει έγκαιρη συντήρηση των σχολείων . Πρόσθεσε  ότι προγραμματίζεται τοποθέτηση τεχνητού τάπητα στις αυλές των Νηπιαγωγείων και ότι έχει δρομολογηθεί ο έλεγχος και η αποκατάσταση της πυρασφάλειας των κτηρίων. Για  άλλα σοβαρά ζητήματα ( προσεισμικός έλεγχος, φύλαξη σχολείων) δήλωσε αναρμόδιος!!

Το Δ.Σ του Συλλόγου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανυπαρξία οποιασδήποτε προόδου για την ανέγερση του 28ου Δημοτικού Σχολείου και  του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου. Η μεταφορά ευθυνών από το Δήμο στην ΚΤΥΠ ΑΕ, με μηδενικά αποτελέσματα για την επίλυση των προβλημάτων των δυο σχολείων, είναι το μόνο πραγματικό γεγονός. Ζητήσαμε να μας γνωστοποιήσει ο Δήμος την επίσημη αλληλογραφία ανάμεσα στις δυο υπηρεσίες (Δήμος Περιστερίου και ΚΤΥΠ ΑΕ) για να υπάρχει διαφάνεια στην απόδοση ευθυνών αναφορικά με την καθυστέρηση (του 28ο ΔΣ και του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου) και την αναμένουμε.

Μετά από την περσινή εξαίρεση του Δήμου Περιστερίου από την εφαρμογή της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής ζητήσαμε την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος για τις υποδομές που χρειάζονται για την εφαρμογή της Δίχρονης. Στο σοβαρό αυτό ζήτημα η διοίκηση του Δήμου δεν μπόρεσε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις!!

Συνάδελφοι γίνεται φανερό ότι τα συσσωρευμένα προβλήματα των σχολείων μας δεν αντιμετωπίζονται ούτε με ημίμετρα  ούτε με  μια διαχειριστική λογική που τα υποβαθμίζει και τα παραπέμπει στις καλένδες. Απαιτείται συλλογική διεκδίκηση και πάλη για την απόσπαση λύσεων και τη δημιουργία των όρων για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών.                      

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ  

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΠΗ                                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα