ΣΕΠΕ "Γ.Σεφέρης": Δελτίο τύπου για την σημερινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα

09/01/2019 - 00:25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής, ανάμεσά τους και πολλά μέλη του Συλλόγου μας δίνοντας το δικό τους αγωνιστικό παρόν,μετέχοντας στη συγκέντρωση στο  Σύνταγμα στις 2.00 μ.μ. την Τρίτη 8/1/2019 ενάντια στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας για συζήτηση στην Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων και αφορά τον τρόπο διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών. Ο υπουργός για άλλη μια φορά αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των Δ.Σ. των ΣΕΠΕ και των ΕΛΜΕ που πήραν την πρωτοβουλία  για τη σημερινή κινητοποίηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει τη στάση του Υπουργού και δηλώνει ότι δεν πτοείται από τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές. Κυβέρνηση και υπουργείο παιδείας θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους μέχρι την απόσυρση του νέου νόμου λαιμητόμου για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων συμβασιούχων και την μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που χρόνια τώρα καλύπτουν βασικές ανάγκες των σχολείων.

Το Δ.Σ. καταγγέλλει παράλληλα στους συναδέλφους  τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ -  ΑΕΚΚΕ – ΕΡΑ)  γιατί η πρόταση μας, όπως και πολλών άλλων ΣΕΠΕ, για κήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη 10/1 και την Παρασκευή 11/1  δεν ψηφίστηκε.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, συνεχίζουμε

  • Όλοι και  όλες την Τετάρτη 9/1 στις 18:30  στη Σύσκεψη ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΕΛΜΕ, στα γραφεία ΔΟΕ  (Ξενοφώντος 15Α).
  • Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την  Πέμπτη  10/1 στις 17:00  στο 1ο Δημ.Σχ. Ηρακλείου ( Αντιγόνης και Ισμήνης ).
  • Όλοι και όλες στην  ΑΠΕΡΓΙΑ  την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/1 και στην πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00. Προσυγκέντρωση των Σωµατείων στην Πλατεία Κοραή στις 12:30 και Πορεία προς τη Βουλή!
  • Όλοι και όλες την ίδια ημέρα στις 16:00  στην  Πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ - Συλλόγων - Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών  στο ξενοδοχείο Αµαλία  στο  Σύνταγµα.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ
“ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ” – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

 ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!!

ΤΟ ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα