Σ.Ε.Π.Ε Ικαρίας -Φούρνων:Κλείνει η Τάξη Υποδοχής στην Ικαρία

21/06/2019 - 22:18

Τα τρία τελευταία σχολικά έτη λειτουργούσε στο 1ο Δ.Σ. Ραχών Τάξη Υποδοχής για την ένταξη των μαθητών μεταναστών και παλιννοστούντων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας (Αρ.πρωτ.:Φ1/73808/Δ1) η φοίτηση των μαθητών στις Τάξεις Υποδοχής μπορεί να διαρκέσει έως 3 έτη, πράγμα που σημαίνει ότι την επόμενη σχολική χρονιά το 1ο Δ.Σ. Ραχών δεν θα συμπληρώνει τον κατώτατο αριθμό μαθητών που χρειάζεται για να ιδρυθεί Τάξη Υποδοχής (9). Ως αποτέλεσμα οι μα­θητές των μικρών τάξεων θα αναγκαστούν να διακόψουν τη φοίτησή τους στην Τάξη Υποδοχής ακόμα κι αν δεν έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια σε αυτό, ενώ για τους νέους μα­θητές που θα παρακολουθήσουν το 2019-2020 την Α’ δημοτικού δεν θα υπάρχει Τάξη Υποδοχής να γραφτούν.

Τονίζοντας το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στη δωρεάν και δημόσια παιδεία και ανα­γνωρίζοντας την ανάγκη των παιδιών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο να υποστηριχτούν δωρεάν από εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστούν δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την  ελληνική γλώσσα και όχι μόνο,

διεκδικούμε:

  • Την ίδρυση της Τάξης Υποδοχής στο 1ο Δ.Σ. Ραχών ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών.
  • Αγωνιζόμαστε για τη λειτουργία τμημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας (Τάξη Υπο­δοχής, Τμήμα Ένταξης, μαθήματα επιλογής) ακόμα για ένα παιδί.
  • Κατάργηση του κατώτατου αριθμού παιδιών ως προϋπόθεση για την ίδρυση τμη­μάτων.

Γ ια το ΔΣ

                             Η Πρόεδρος                                                                                Η Γραμματέας

Μηλιάδου Ανθή                                                                            Γεωργιάδη Σοφία


 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα