ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Δελτίο τύπου για τις Τριμερείς Επιτροπές

30/11/2018 - 16:58

Δελτίο τύπου για τις Τριμερείς Επιτροπές

Πραγματοποιήθηκαν τη Παρασκευή 23-11- 2018  οι συνεδριάσεις των τριμερών επιτροπών ( Διευθύντρια Εκπαίδευσης  Αν. Αττικής,  Δημοτική Αρχή  και του  ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης»), όπως αυτές ορίζονται στα πλαίσια του άρθρου 33 (ν. 4521/18) για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020 που αφορά στους Δήμους Διονύσου και Αχαρνών.

 Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης στην εισηγητική της τοποθέτηση για το Δήμο Διονύσου δήλωσε ότι για τη νέα σχολική χρονιά μπορεί να εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή δεδομένου ότι οι ανάγκες σε αίθουσες είναι 3  και  προτείνει την ίδρυση  του 3ου 2/θ Νηπιαγωγείου Διονύσου.  Ο Δήμαρχος Διονύσου συμφώνησε  με την πρόταση  και την ίδρυση του Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και  την εφαρμογή της δίχρονης  Προσχολικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020.

Για το Δήμο Αχαρνών η Διευθύντρια Εκπαίδευσης παρουσίασε τις ανάγκες σε αίθουσες (30) και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου δήλωσε αδυναμία εξεύρεσης λύσης μέχρι τον Σεπτέμβρη  και ως εκ τούτου  καθίσταται αδύνατη την εφαρμογή  της εγγραφής όλων των προνήπιων από το σχολικό έτος 2019-20. 

Συγκεκριμένα για το δήμο Αχαρνών  ο Σύλλογός μας εδώ και χρόνια με Παραστάσεις Διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις ( στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στο Υπ. Παιδείας) μαζί και με Σωματεία και Φορείς της περιοχής αναδεικνύει, παλεύει και διεκδικεί να λυθούν τα οξυμένα κτηριακά προβλήματα (δημοτικά και νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ και κοντέινερ, νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε πρώην μαγαζιά, σχολεία χωρίς ασφαλή προαύλια, περιφράξεις κτλ.)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε, εξαφανίζει ακόμα και το ελάχιστο ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προβλεφθεί στο αρχικό σχέδιο, για να εξασφαλιστεί ένα μικρό μέρος από τις μεγάλες κτηριακές ανάγκες που χρειάζονται, ώστε να εφαρμοστεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή στα Δημόσια Νηπιαγωγεία!

Είναι τεράστιο το πολιτικό θράσος της κυβέρνησης, η οποία μιλά για θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, την ίδια στιγμή που όχι απλά δεν παίρνει κανένα μέτρο για την υλοποίηση της (χρηματοδότηση, υποδομές, προσωπικό κ.ά.), αντίθετα κόβει και τα ελάχιστα που η ίδια υποτίθεται πως είχε προϋπολογίσει. Ταυτόχρονα προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις τριμερείς επιτροπές (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Δήμοι, Σωματεία), που συνεδριάζουν αυτές τις μέρες, καλλιεργώντας της λογική «εγώ θέλω αλλά οι Δήμοι δεν μπορούν».

Μεγάλες ευθύνες έχει η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ, ΕΚΕ(ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ)) και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, γιατί στήριξαν ποικιλότροπα την κυβερνητική απάτη και συνεχίζουν να τηρούν «σιγή ιχθύος» απέναντι στα τεράστια προβλήματα της Προσχολικής Αγωγής. Εδώ και μήνες δεν έχουν αρθρώσει μια λέξη καταδίκης του κυβερνητικού εμπαιγμού.

Ο Σύλλογός μας δε θα σταματήσει να διεκδικεί και να αγωνίζεται για :

1. να παρθούν όλα τα  μέτρα, να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής. Εγγραφές όλων των Νηπίων και Προνηπίων στο Νηπιαγωγείο με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό μέσα από μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

2. τη δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών, με σύγχρονα,ασφαλή και λειτουργικά Νηπιαγωγεία, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών με μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα στα 15.

3. να λειτουργήσει παντού ολοήμερο με ενιαίο παιδαγωγικό πλαίσιο, να δημιουργηθούν υποδομές για σίτιση και ξεκούραση, να προσληφθεί βοηθητικό προσωπικό (π.χ. τραπεζοκόμοι κτλ).

4. κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Παιδείας.

5. καμία κατάργηση ή συγχώνευση  νηπιαγωγείων της περιοχής μας ή συμπτύξεις τμημάτων κάτω από την οποιαδήποτε δικαιολογία της Διοίκησης.

6. να μην είναι η  Προσχολική Αγωγή  εμπόρευμα και να  μη « δίνεται» με κουπόνια. Είναι ανάγκη και πρέπει να δίνεται δημόσια και δωρεάν σε όλους!

7.  δημόσιους και δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς για τις ηλικίες  πριν τα 4 χρόνια.

Αυτή είναι σήμερα η ανάγκη και η δυνατότητα της εποχής μας και από αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Για το Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα