Μαζικοί Φορείς Νέας Ιωνίας

17 Απριλίου Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την προστασία της υγείας

14/04/2021 - 16:47

ΩΣ ΕΔΩ!  ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

  • ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ σε πορεία με μουσικά δρώμενα που θα ξεκινήσει ΣΤΙΣ 11:00 από τη λαϊκή αγορά του Περισσού και θα καταλήξει ΣΤΙΣ 12:00 στο πάρκο της οδού Πάρσης (πρώην FLOCAFE) σε μουσική διαμαρτυρία

Πρόσφατα, χιλιάδες εργαζόμενοι – ες, νέοι – νέες διαδηλώσαμε με τα σωματεία μας και τους μαζικούς μας φορείς στους δρόμους της Νέας Ιωνίας σε μια συγκέντρωση που είχαν δεκαετίες να δουν οι γειτονιές μας! Δώσαμε ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την ένταση της κρατικής καταστολής. Τα συνθήματα "με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, δώστε λεφτά για τα νοσοκομεία" και "η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει" ακούστηκαν δυνατά!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! 

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο συντονισμός των σωματείων και των μαζικών μας φορέων, η κοινή δράση των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας! Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο κοινός αγώνας για όλα όσα έχουμε ανάγκη!

Γιατί ένα χρόνο τώρα, η κυβέρνηση κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των σωματείων και των μαζικών φορέων του λαού για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Το μόνο που κάνει είναι να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη!

ΩΣ ΕΔΩ! ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία – μεγαθήρια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Τομέα χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών.
  • Άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» με μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Εξασφάλιση της παραμονής του Κέντρου Υγείας στην Νέα Ιωνία (λήγει το ενοικιοστάσιο) με εύρεση επειγόντως νέου κτηρίου.
  • Άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εύρεση και αξιοποίηση χώρων για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις. Κατοχύρωση και αξιοποίηση οικοπέδων, κτηρίων, εγκαταλειμμένων εργοστασίων για ίδρυση νέων σχολείων. Άμεσα μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Άμεση προστασία και στήριξη των εργαζομένων του Δήμου που παλεύουν σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
  • Στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών. Να μην περάσουν τα σχέδια που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων και ίδρυση νέων χώρων αναψυχής – άθλησης – πολιτισμού. Να διαμορφωθεί κατάλληλα με ευθύνη του δήμου και να αποδοθεί δωρεάν το οικόπεδο της οδού Πάρσης για τις ανάγκες αναψυχής και πολιτισμού του λαού και της νεολαίας της Ν. Ιωνίας.
  • Καμιά περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» // Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» // Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής // Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας // Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Παράρτημα Ν. Ιωνίας) // Ένωση ΕΒΕ Ν. Ιωνίας // Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας // Σύλλογοι Γονέων 4ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ιωνίας // Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ) // Παράρτημα ΕΣΥΝ Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου // Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωνικός Σύνδεσμος»

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα