ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

54 Δημοτικά και 64 Νηπιαγωγεία πήραν απόφαση για Απεργία – Αποχή! Πάνω από 90% η συμμετοχή μέχρι τώρα

24/02/2021 - 21:29

54 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ 64 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 90% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

118 σχολικές μονάδες συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή. Και τα 34 Δημοτικά του δήμου Αχαρνών αποφάσισαν απεργία/αποχή.

Συνάδελφοι, στις σχολικές μονάδες οι εκπαιδευτικοί αποφασίζουν (ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες) υπέρ της απεργίας - αποχής, ακυρώνουν τον εν λόγω σύλλογο στην πράξη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

1. Να προσέλθουν στα σχολεία τους και να υπογράψουν τη δήλωση της ΔΟΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο Σύλλογος Διδασκόντων δε συγκαλείται γιατί δεν υπάρχει απαρτία. Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.

2. Ειδικά στα νηπιαγωγεία και στις μικρές σχολικές μονάδες οι υπογραφές μπορούν συγκεντρωθούν άμεσα.

3. Σε περίπτωση που κληθούν να συμμετάσχουν σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή και να αποχωρήσουν.

4. Να καταγγείλουν στο Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης, από όπου κι αν προέρχεται, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε» κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε (κάμερες, Υ.Α. για ωράριο Νηπιαγωγών, τηλεαπουσίες…)

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν στο Δ.Σ. τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα