63 παιδιά του 3ου Γυμνασίου έγραψαν ποιήματα, τραγούδια και ζωγράφισαν για την ΕΙΡΗΝΗ

18/11/2019 - 20:13

Για 4η χρονιά πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την Ειρήνη στην οποία συμμετείχε η ΕΕΔΥΕ ,ο Σύλλογος Φιλόλογων και η ΕΛΜΕ-ΚΙ.

Κάθε χρόνο τα παιδιά ενός σχολείου της Κεφαλονιάς κάνουν εργασίες για ένα θέμα που αφορά την ειρήνη και την αλληλεγγύη. Εφέτος το θέμα ήταν η Αλληλεγγύη στα παιδιά της Παλαιστίνης.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Κουρούκλης, δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ στην Κεφαλονιά, ενώ χαιρέτισε και ο Δημήτρης Μαντζουράτος, προεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ.

63 μαθήτριες και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου απήγγειλαν ποιήματα, έδειξαν τις ζωγραφιές τους , τα video και τα τραγούδια τους όλα αφιερωμένα στην Ειρήνη.

Όλες οι παρουσιάσεις των παιδιών ήταν εξαιρετικές . Τις είχαν δουλέψει, είχαν αναζητήσει στοιχεία, πληροφορίες , διάβασαν, έγραψαν.. Και είναι η γενιά που δεν έχει ζήσει πόλεμο, είναι η γενιά της τεχνολογίας του iphone και των social media. Εμείς είδαμε μια γενιά ρομαντικών ποιητών, εμπνευσμένων καλλιτεχνών οργισμένων μουσικών , μια γενιά που ζει την πραγματικότητα της ζωής και έχει άποψη, κρίση και λόγο. Πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές και στους μαθητές και μαθήτριες.

Η αίθουσα ακόμα και το φουαγιέ ήταν γεμάτα απο κόσμο.

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα