A.Σ.Ε Στην Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής:Απούσα η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ από τη στήριξη και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

18/03/2019 - 17:29

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές του Γέρακα και της ευρύτερης περιοχής να καλοδεχθούν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που θα φιλοξενηθούν σε δομή στην περιοχή Δέση του Γέρακα. Να αγκαλιάσουν τα παιδιά στα σχολεία και στις γειτονιές. Να δείξουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους μαθητές μας, τους γονείς τους να απομονώσουν τις ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που ακούγονται και στοχοποιούν τους πρόσφυγες για να αθωώσουν τον πραγματικό ένοχο. Οι συνάδελφοι να μιλήσουν στα παιδιά για το φασισμό, για αυτούς που επωφελούνται από τον πόλεμο, για τις αιτίες που τον προκαλούν, για τους πρόσφυγες.

Τα προσφυγόπουλα είναι θύματα ιμπεριαλιστικού πολέμου, παιδιά που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, έχασαν γονείς, συγγενείς και φίλους. Αποτελούν παράπλευρες απώλειες των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών (στους οποίους ενεργό ρόλο παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και της επαναχάραξης των συνόρων προς όφελος μονοπωλιακών ομίλων, ξένων και εγχώριων. Αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο για επεμβάσεις, για νέους πολέμους που προκαλούν θάνατο, φτώχια και προσφυγιά. Σε ιδεολογικό επίπεδο προωθεί προγράμματα όπως το FLEX που στόχο έχει να αλλάξει την αντίληψη των μαθητών και γενικότερα της κοινωνίας για το ρόλο του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη γιατί δεν ενημέρωσε έγκαιρα και έγκυρα τους δημότες για την εγκατάσταση της δομής στον Γέρακα και τον σκοπό της αξιοποίησης του χώρου, με αποτέλεσμα να δοθεί η ευκαιρία σε ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να ποτίσουν με το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο τους δημότες του Γέρακα. Είναι ακόμη υπεύθυνη γιατί αφήνει σε εκκρεμότητα τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Επίσης, μειώνοντας την ποινή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο μισό, ενθαρρύνει τους Χρυσαυγίτες να συνεχίσουν τη δράση τους.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έγκαιρα ενημέρωσε (10 Μάρτη) το ΔΣ της ΕΛΜΕ για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γέρακα στις 12ης Μαρτίου όπου θα συζητούνταν το θέμα της εγκατάστασης των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην περιοχή Δέση. Επισημάναμε ότι η ΕΛΜΕ θα έπρεπε να τοποθετηθεί με ανακοίνωσή της σε αυτό το Δημοτικό συμβούλιο, να στείλει στην τοπική κοινωνία ένα δυνατό μήνυμα καλωσορίσματος των προσφύγων και καλέσματος προς καθηγητές, μαθητές και γονείς να τους αγκαλιάσουν, απαντώντας στη δράση των ακροδεξιών κύκλων. Καταθέσαμε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ σχετικό ψήφισμα για να κοινοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12-3, όμως καμία συνδικαλιστική παράταξη δεν στήριξε αυτή την πρόταση. Ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ, παρευρέθηκε στο ΔΣ και τοποθετήθηκε για το ζήτημα. Σε μια κρίσιμη συγκυρία όμως οι υπόλοιπες δυνάμεις ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ και ΕΑΠ για ακόμα μια φορά έβαλαν εμπόδια στο να βγει μπροστά το σωματείο στην τοπική κοινωνία και να παίξει έναν ενεργό, προοδευτικό ρόλο. Αρνήθηκαν να πάρουν θέση παρόλο που μερικοί σκίζοντας τα ιμάτιά τους διακηρύσσουν ότι στήνουν προοδευτικά μέτωπα απέναντι στον φασισμό.

Συνάδελφοι, η στάση αυτών των δυνάμεων ρίχνει μύλο στο νερό του εθνικισμού και μάλιστα σε μια περίοδο που σε μια σειρά σχολείων (Πετρούπολη, Γέρακας και αλλού) οι εκπαιδευτικοί δέχονται απειλές, μηνύσεις και κάθε είδους τρομοκρατία από εθνικιστικά, ακροδεξιά στοιχεία.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουν:

  • Να διασφαλισθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό και να καλυφθούν όλες οι υλικές και λοιπές προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.
  • Να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες σχολικές κτιριακές υποδομές.
  • Να παρασχεθεί στα προσφυγόπουλα η πρόσβαση σε μονάδες υγείας, ώστε να εμβολιαστούν και να εκδοθούν τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά.
  • Να αποτελέσει η εκπαίδευση όλων των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών αποκλειστικά κρατική ευθύνη. Καμία ανάμειξη των ΜΚΟ στις δομές.
  • Να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να επανενωθούν με τους γονείς τους που βρίσκονται σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Καμία ανοχή στον ρατσισμό και την ξενοφοβία! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

 

17/3/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα