A.Σ.Ε. Χίου: Για την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών

04/03/2019 - 19:01

Για την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.

του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου

  • ΔΗΣΥ και «Ανεξάρτητοι» επιχείρησαν  “πραξικόπημα” στο Δ.Σ. με στόχο να μετατρέψουν το Σύλλογο σε χειροκροτητή της αντιλαϊκής πολιτικής!
  • Τα αποκριάτικα μασκαραλίκια τους δεν θα περάσουν

          Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 2/3/2019, του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, κατατέθηκε από τη ΔΗΣΥ πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Συλλόγου (Δημήτρη Νομικού), εκλεγμένου με την ΑΣΕ και ανασυγκρότηση του ΔΣ!

          Μετά τις μηνύσεις των εκλεκτών της ΔΑΚΕ, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας, σε συνδικαλιστές της ΑΣΕ και του ΠΑΜΕ, έρχεται άλλος ένας εταίρος του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΗΣΥ) να συμπληρώσει το παζλ των επιχειρούμενων συνδικαλιστικών διώξεων.

Η νέα άθλια επίθεση αφορά όλους τους συναδέλφους.

Αφορά την υπόσταση και την δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου!   

          Η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) μπαίνει μπροστά μαζί με τους «Ανεξάρτητους», επιχειρώντας να ανατρέψουν τους συσχετισμούς στο Σύλλογό μας «με το έτσι θέλω».

          Αφού και πάλι δεν έκαναν τίποτα για την οργάνωση των πρόσφατων απεργιών των αναπληρωτών, για τις δυο έκτακτες ΓΣ του Συλλόγου, για την οργάνωση-συνέχιση-κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των συναδέλφων αναπληρωτών/αδιόριστων, θυμήθηκαν πως 2 από τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. αρνήθηκε να τις υπογράψει ο Πρόεδρος αφού διαφωνούσε, κάτι που είναι σύνηθες σε πολλές αποφάσεις σωματείων αλλά και στη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ!

          Αυτή τη φτηνή δικαιολογία βρήκαν ως αφορμή για να επιχειρήσουν πραξικοπηματικά να καθαιρέσουν τον πρόεδρο, να πετάξουν τα μέλη της ΑΣΕ εκτός προεδρείου και να αδρανοποιήσουν πλήρως το σωματείο!!!

Αλήθεια έχουμε άδικο όταν μιλάμε για αποκριάτικα μασκαραλίκια;  

·         Αυτοί που κατ’ εξακολούθηση μπλοκάρουν στο ΔΣ τη συζήτηση για την αντιδραστική αξιολόγηση γιατί συμφωνούν με αυτή.

·         Αυτοί που δεν κάνουν το παραμικρό για να μη συγκροτηθούν οι ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης  που υποβαθμίζουν την Ειδική Αγωγή, γιατί συμφωνούν.

·     Αυτοί που στήριξαν την κυβέρνηση στο άρθρο 33 για καρικατούρα Δίχρονη Προσχολική Υποχρεωτική Αγωγή χωρίς υποδομές και προσλήψεις, αντί να απαιτήσουν την καθολική εφαρμογή της με την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων από την κυβέρνηση.

·         Αυτοί που συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο το προηγούμενο διάστημα αρνούνταν επίμονα να γίνει κριτική στην συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΔΟΕνα αποδεχτούν το συγκεκριμένο αίτημα για 30.000 άμεσους διορισμούς αναπληρωτών (θεωρώντας το ουτοπικό και μη-ρεαλιστικό).

·         Αυτοί («Ανεξάρτητοι») που έβαζαν πριν την κυβέρνηση από μόνοι τους κριτήρια διορισμών (μόλις πέρυσι μιλούσαν για τουλάχιστον 36μήνες προϋπηρεσία ενώ το 2017 έβαζαν 7 χρόνια προϋπηρεσίας), κόντρα στη θέληση και το κύριο αίτημα για διορισμούς εδώ και τώρα όλων όσων δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

·         Αυτοί που μπλόκαραν ακόμα και τη συζήτηση για τα συμπεράσματα από τους πρόσφατους αγώνες των αναπληρωτών, που μαζί αρνούνταν την πρόταση για κατάργηση των Συνταγματικών απαγορεύσεων που δημιουργούν  εμπόδια στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

·         Αυτοί που αρνούνταν επίμονα να καταγγείλουν τη σπατάλη των 4δις της κυβέρνησης σε εξοπλισμούς για το ΝΑΤΟ, όταν βασικό επιχείρημα και της κυβέρνησης για τους διορισμούς ήταν το «δεν υπάρχουν χρήματα».

           Έχουν και το θράσος να απευθύνουν μομφή στην ΑΣΕ; Αιδώς Αργείοι!!

          Στόχος τους είναι να επιβάλλουν Σωματείο νεροκουβαλητή της κυβέρνησης και «σιγή νεκροταφείου» σε όποια αντίθετη άποψη, σε ό, τι απασχολεί τους συναδέλφους...

Εκεί εξαντλούν τη δράσης τους!

Γι’ αυτό επιχειρούν πραξικοπηματικά, παρά τις πρόσφατες εκλογές στο Σύλλογο, να πετάξουν την Αγωνιστική Συσπείρωση από το ΔΣ του Συλλόγου που ήρθε πρώτη δύναμη!

Αφού δεν τους αρέσει η πραγματικότητα – που διαμόρφωσαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους 

τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα!!

          Αν νομίζουν ότι η ΑΣΕ θα πτοηθεί κάνουν μεγάλος λάθος. 

Μαζί με τους συναδέλφους θα διασφαλίσουμε την αγωνιστική πορεία του Συλλόγου. 

          Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κριθεί από τη μαζική συμμετοχή και οργάνωση στο Σύλλογο, την κλιμάκωση των αγώνων, σε συμμαχία με άλλους εργαζόμενους. Είμαστε στο πλάι των αναπληρωτών όσο κι αν όλοι τους προσπαθούν να διασπαθίσουν τον αγώνα μας.

          Οι δυο παρατάξεις, που στην ουσία λειτουργούν ως μία, πρέπει να πάρουν ακόμα πιο αποφασιστική απάντηση από τους συναδέλφους, τους αναπληρωτές, στην προσπάθεια τους να υπερασπίσουν την κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους συναδέλφους ότι οι αποφάσεις ΕΕ, ΝΑΤΟ, Κυβέρνησης είναι μονόδρομος.

“Μομφή” στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, που μαυρίζει τη ζωή μας, που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλεία!

Χίος, 3-3-2019

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα