Αιρετοί της ΑΣΕ στην Β' Ανατολική Αττική

Ανακοίνωση για την ίδρυση παραρτημάτων νηπιαγωγείων

03/07/2020 - 00:46

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Στο υπηρεσιακό συμβούλιο στις 23/6/2020 υπήρξε εισήγηση της Διεύθυνσης  σχετικά με την ίδρυση παραρτημάτων νηπιαγωγείων. Τοποθετηθήκαμε θετικά στη δημιουργία παραρτημάτων σε σχέση με την εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, τονίζοντας όμως τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων, προηγούμενης και σημερινής αλλά και των Δήμων, που σχεδόν τρία χρόνια τώρα δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για την υλοποίησή της. Αντ’ αυτού προσπαθούν με μπαλώματα και όπως- όπως να την εφαρμόσουν σε αίθουσες προκάτ, σε προαύλια Δημοτικών, σε νοικιασμένους χώρους.

Οι «λύσεις» αυτές βρίσκονται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Υποβαθμίζουν την ήδη υποβαθμισμένη παιδεία. Η απουσία των αναγκαίων υποδομών θα οδηγήσει στη μετακίνηση πολλών νηπίων και προνηπίων εκτός γεωγραφικών ορίων . την Στην εποχή μας υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να εφαρμοστεί η  Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, ώστε όλα τα προνήπια να φοιτήσουν στα δημόσια Νηπιαγωγεία, σε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια και ταυτόχρονα  να γίνουν μόνιμοι διορισμοί Νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η αρχική μας θέση ότι χωρίς κρατική χρηματοδότηση, ανέγερση νέων κτηρίων με υποδομές και εξοπλισμό, χωρίς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, δεν μπορεί επί της ουσίας να εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Διεκδικούμε μέσα από τα σωματεία μας να παρθούν όλα τα μέτρα για την πραγματική εφαρμογή της με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μαρία Σφυρή  (τακτικό μέλος)
τηλ. 6974319565   mail :mariasfyri@hotmail.com

Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος)
τηλ. 6974846032  
mail:gnkgeorg@gmail.com

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα