Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση για τις υπηρεσιακές μεταβολές και τη Σ.Ω.

01/09/2022 - 20:58

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Σ.Ω.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 26/8 αντιπροσωπεία του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παράσταση στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης προκειμένου να θέσουμε στην Διευθύντρια το ζήτημα που προέκυψε με τις υπηρεσιακές μεταβολές και τη συμπλήρωση ωραρίου. Συγκεκριμένα, η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχουν προηγηθεί κατανομές μαθημάτων, εγκρίσεις ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ , Β΄ φάση εγγραφών , μετεγγραφών, ζητά από τα σχολεία κενά και πλεονάσματα (χωρίς τον υπολογισμό των ολιγομελών τμημάτων που δεν έχουν εγκριθεί;) και από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αίτηση συμπλήρωσης ωραρίου μέχρι την Παρασκευή 26/8 χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί τα κενά (αργότερα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, δόθηκε παράταση μέχρι την Κυριακή 28/8!).

Οι αιτήσεις για υπηρεσιακές μεταβολές έγιναν στην καρδιά του καλοκαιριού με αποτέλεσμα κάποιοι συνάδελφοι να μη προλάβουν να κάνουν αιτήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι αιτήσεις για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ έγιναν την περίοδο 12 με 14 Αυγούστου!!!

Η συνάντηση με την Διευθύντρια δεν έγινε επικαλούμενη άλλη εργασία και συναντηθήκαμε με διοικητική υπάλληλο από την οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πήραμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα πού θέσαμε, ούτε φυσικά κάποια δέσμευση ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Στο Δυτικό ΠΥΣΔΕ η όποια τοποθέτηση έγινε είναι προσωρινή μεν, αλλά χωρίς αίτηση των συναδέλφων με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν πολύ μακριά από το σπίτι τους και για ένα ή και δύο μήνες μέχρι να σταθεροποιηθούν τα κενά και να κάνουν αίτηση, να αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα.

Είναι δικαίωμα του κάθε εκπαιδευτικού να γνωρίζει όλα τα κενά ανά σχολική μονάδα για να κάνει τη δήλωσή του.

Απαιτούμε:

• Να δοθούν όλα τα πραγματικά κενά, ακόμα και αυτά των λιγότερων ωρών, χωρίς περικοπές και «μαγειρέματα» σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων υπολογίζοντας ολιγομελή, νέες εγγραφές, μετεγγραφές κλπ.
  • Τα κενά πριν τις τοποθετήσεις να δημοσιευτούν στη σελίδα της Διεύθυνσης, όπως φυσικά και οι τοποθετήσεις ανά σχολείο.
  • Να δοθεί παράταση στις αιτήσεις Σ.Ω. με ανοιχτά σχολεία.
  • Να υπολογιστούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες, σε όλες τις ειδικότητες και στην παράλληλη στήριξη. Να λειτουργήσουν παντού όλα τα τμήματα ένταξης και να ιδρυθούν νέα, όπου χρειάζεται. Να εξασφαλιστούν σε όλα τα σχολεία οι αναγκαίες ώρες για ενισχυτική διδασκαλία.
  • Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ και των Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
  • Απαιτούμε 15 μαθητές ανά τμήμα για υγειονομικούς και κυρίως για παιδαγωγικούς λόγους. Με βάση αυτό να καθοριστεί η συγκρότηση των τμημάτων και οι προσλήψεις. Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα για «σπάσιμο» τμημάτων και να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα που χαρακτηρίζονται «ολιγομελή».μαζί με άλλες ΕΛΜΕ
  • Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Με αίτημα την διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις όλων
των εκπαιδευτικών, καθώς και την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων,
το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε παραστάσεις διαμαρτυρίας

μαζί με άλλες ΕΛΜΕ