ΑΣΕ στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

Ανακοίνωση των αιρετών για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

06/04/2020 - 19:00

Ανακοίνωση  για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ευχόμαστε  υγεία και δύναμη σε σας και τις οικογένειές σας. Συμμεριζόμαστε το άγχος και την αγωνία  των συναδέλφων για τη δύσκολη αυτή περίοδο, για το πώς θα συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ιδιαίτερα για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, που  αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Με όπλο την αλληλεγγύη, μέσα από τα σωματεία μας, συνεχίζουμε το έργο μας ως εκπαιδευτικοί για την με όποιο τρόπο θεωρεί ο καθένας πιο πρόσφορο για τον ίδιο και τους μαθητές του. Χρησιμοποιούμε όλους τους τρόπους (τηλέφωνα,mail,μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση) για να είμαστε σε επαφή μαζί τους. Στεκόμαστε δίπλα τους  και τους στηρίζουμε ψυχολογικά και μαθησιακά. Τους προτείνουμε τρόπους για να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, με βιβλία, ντοκιμαντέρ, την εκπαιδευτική τηλεόραση, ταινίες, άλλες δραστηριότητες κλπ.

Δεν παραγνωρίζουμε ότι σε αυτή τη διαδικασία συναντάμε αρκετές δυσκολίες, πρώτον γιατί εμείς οι ίδιοι αλλά ούτε και μεγάλο μέρος των μαθητών μας δε διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή για να ανταπεξέλθουν στην ασύγχρονη και  σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οικογένειες που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα, μετανάστες, τσιγγανόπαιδες, οικογένειες που είτε δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο είτε έχουν μόνο έναν υπολογιστή  με τον οποίο πρέπει να «εξυπηρετηθούν» όλα τα μέλη της οικογένειας.

Γι’ αυτούς τους λόγους, καλούμε τη Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής, το υπουργείο Παιδείας να πάρει όλα τα μέτρα για να στηρίξει το έργο μας. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την παιδεία ώστε κάθε σχολική μονάδα, κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα και απρόσκοπτα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια μεταφοράς των κρατικών ευθυνών στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.

Διεκδικούμε δωρεάν γρήγορη πρόσβασή στο internet, εξασφάλιση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα tablet για κάθε μαθητή. Διεκδικούμε με ευθύνη του υπουργείου να συνεχιστεί η διανομή των σχολικών γευμάτων.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν με το σωματείο τους για κάθε πίεση ή διοικητική αυθαιρεσία.

Με όπλο την αλληλεγγύη είμαστε πιο δυνατοί!

Δίπλα στους μαθητές μας με κάθε τρόπο!

Σφυρή Μαρία (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565     mail :mariasfyri@hotmail.com

Γεωργίου Γιώργος (αναπλ. μέλος) : τηλ. 6974846032   mail:ggeorg@sch.gr

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα