Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση των αιρετών της ΑΣΕ στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

24/10/2020 - 16:58

Ανακοίνωση των αιρετών της ΑΣΕ στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής για τις προσλήψεις
εκπαιδευτικών με τρίμηνες συμβάσεις και τον ορισμό Αναπλ. Δ/ντριών σε νηπιαγωγεία λόγω λειτουργικότητας

Φτάσαμε σχεδόν στα τέλη του Οκτώβρη για να αναπληρωθούν τα κενά των συναδέλφων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Τα κενά αυτά ήταν γνωστά από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και παρόλα αυτά το υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε να τα καλύψει εγκαίρως.

Με πρόσχημα δε την πανδημία, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχωρούν σε μία ακόμα αντεργατική ρύθμιση, επεκτείνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με την
πρόσληψη συμβασιούχων εκπαιδευτικών με τρίμηνες συμβάσεις. Παρά την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη λειτουργικών
αναγκών λόγω του κορωνοϊού, παραμένουν κενά σε εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας (Δ. ΣΧ. και Ν/Γ Συκάμινου), σε εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής ( Δ. ΣΧ. Χαλκουτσίου) και σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Στο υπηρεσιακό συμβούλιο καταψηφίσαμε την πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης να τοποθετηθεί «πλεονάζων» εκπαιδευτικός ΠΕ 70 για την κάλυψη κενού εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Ο8 σύμφωνα με τη θέση μας ότι όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων πρέπει να διδάσκονται από την αντίστοιχη ειδικότητα. Υπέρ της πρότασης του Διευθυντή ψήφισαν τα διορισμένα μέλη του συμβουλίου, καθώς και ο αιρετός από τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών».

Μετά από έντονες παρεμβάσεις μας, το υπηρεσιακό συμβούλιο θα συνεδριάσει για τον ορισμό Αναπληρωτριών Δ/ντριών για το σχολικό έτος 2020-2021, σε νηπιαγωγεία λόγω λειτουργικότητας (4θέσια).

Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος):
τηλ. 6974319565 mail :mariasfyri@hotmail.com
Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος):
τηλ. 6974846032 mail:gnkgeorg@gmail.com

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα