ΣΕΠΕ "Μ. Παπαμαύρος"

Απαιτήσαμε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με την Κινητοποίηση 14/9 ενάντια στη διάταξη για τις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών!

15/09/2020 - 14:32

Δελτίο Τύπου

Απαιτήσαμε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με την Κινητοποίηση 14/9 ενάντια στη διάταξη για τις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών!

Με μία δυναμική κινητοποίηση, που κάλεσε και συμμετείχε και ο Σύλλογος μας, εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, απαιτήσαμε κάλυψη των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, αναδείξαμε για μια ακόμα την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, απέναντι στην πολιτική που διατηρεί και επεκτείνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.  Στο επίκεντρο της κινητοποίησης, που έγινε χτες το απόγευμα στο Σύνταγμα, βρέθηκε η νέα ρύθμιση που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία, για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τρίμηνη διάρκεια: «Με τρίμηνες συμβάσεις δεν γίνεται παιδεία - Μόνιμοι εκπαιδευτικοί σε όλα τα σχολεία» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, εκπρόσωποι των ΣΥΛΛΟΓΩΝ τονίσαμε πως τη στιγμή που σχολεία θα αδυνατούν να καταρτίσουν πρόγραμμα, που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν ολοήμερα εξαιτίας των ελλείψεων, η κυβέρνηση θεσμοθετεί άθλιες συμβάσεις σε συνθήκες πανδημίας, αντί να προχωρήσει στους αναγκαίους μόνιμους διορισμούς. Στη συγκέντρωση αναφέρθηκαν και στοιχεία για τις μεγάλες ελλείψεις την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, ιδιαίτερα στα Νηπιαγωγεία – όπου εφαρμόζεται η Δίχρονη χωρίς υποδομές – στα Ειδικά Σχολεία και στα ολοήμερα, που τα περισσότερα δεν άνοιξαν και έπεται συνέχεια. Κάλεσαν η αγανάκτηση που υπάρχει στα σχολεία να γίνει αγώνας, ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να μπουν στις τάξεις με ασφάλεια, να γίνεται το μάθημα σωστά, με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Επίσης, κατήγγειλαν την έντονη παρουσία της αστυνομίας στην κινητοποίηση, με το εύστοχο σύνθημα «Φέρτε εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία και όχι αστυνομία σε κάθε μας πορεία»...

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ Πέμπτη 17/9 στις 6:30 μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα    Αγαθή                                               Παρίντα Ηλέκτρα

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα