ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Από την Παράσταση στην Α΄ Διεύθυνση ΠΕ Αθήνας - Δευτέρα 7/9/2020

08/09/2020 - 19:55

Δ.Τ. από την Παράσταση στην Α΄ Διεύθυνση ΠΕ Αθήνας Δευτέρα 7/9/2020

Οι απαντήσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης ήταν…θα και αν και τελικά …ό,τι πει το Υπ. Παιδείας!

Τη Δευτέρα 7/9 πραγματοποιήθηκε ξανά Παράσταση Διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών σωματείων στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε., όπου ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» κατέθεσε τα παρακάτω συγκεκριμένα αιτήματα:

  • Καμία μετακίνηση συναδέλφου εκτός Διεύθυνσης! Καμία πλασματική υπεραριθμία!
  • Πλήρη διαφάνεια, όλα τα κενά αναρτημένα, για να μπορούν οι συνάδελφοι, αναπληρωτές και μόνιμοι, να δηλώσουν όποια σχολεία επιθυμούν.
  • Καμία κενή αίθουσα! Να μειωθούν τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού στα σχολεία της Καισαριανής αφού υπάρχει αίθουσα κενή στο 3ο Δημοτικό. Καμία σύμπτυξη συγχώνευση σχολείων ή τμημάτων.
  • Εξασφάλιση αιθουσών για να έχουμε ως 15 μαθητές ανά τμήμα λόγω και πανδημίας!
  • Κάλυψη των κενών  των σχολείων με βάση τις πραγματικές κι αυξημένες λόγω πανδημίας ανάγκες (τμήματα ως 15 μαθητές, να λειτουργήσουν άμεσα Τμήματα Ένταξης, Τάξεις Υποδοχής, Παράλληλη Στήριξη 1 δάσκαλος/α ανά παιδί, όλα τα ολοήμερα με υπεύθυνο δάσκαλο και πολύ μικρότερα τμήματα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός, λειτουργία ολοήμερων τμημάτων στα δημοτικά και νηπιαγωγεία από την πρώτη μέρα και επιπλέον  εκπ/κό Ειδ. Αγωγής σε όσα  ολοήμερα  φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπ/κες ανάγκες). Να καλυφθούν τώρα οι αυξημένες ανάγκες σε καθαρίστριες/ές για πρωινή & ολοήμερη λειτουργία σχολείων.
  • Τοποθέτηση των συναδέλφων ειδικοτήτων  για συμπλήρωση ωραρίου σε κοντινά σχολεία.
  • Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.

Στην Παράσταση, και με βάση όσα στοιχεία δόθηκαν, αποδεικνύεται ότι τα κενά είναι πολύ περισσότερα από τις «υπεραριθμίες» (βγαίνουν 80 υπεραριθμίες δασκάλων και ταυτόχρονα υπάρχουν 190 κενά ή 20 υπεραριθμίες Νηπιαγωγών ενώ τα κενά είναι 190 κ.λπ.). Άρα, ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΚΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ!

Ταυτόχρονα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης απαντούσε σε όλα με το θα, το αν και τελικά …ό,τι πει το Υπ Παιδείας! Δεν είχαμε φυσικά αμφιβολία για την «πειθαρχία» των Διευθυντών Εκπαίδευσης στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, αλλά και η πράξη το αποδεικνύει συνεχώς!

Πιο συγκεκριμένα πέρα από τις υπεραριθμίες, που αποδεικνύονται πλασματικές, ο κ. Διευθυντής είπε σχετικά:

--- Το 80% των νεοδιόριστων συναδέλφων Ειδικής Αγωγής πήγαν στην πρώτη τους προτίμηση. Είναι φυσικά σαφές ότι αυτό έγινε γιατί υπάρχουν χιλιάδες κενά λόγω της χρόνιας αδιοριστίας.

---Για τις ευπαθείς ομάδες, συναδέλφων δήλωσε ότι δεν έχει εικόνα πόσοι είναι.

---Για το αν θα μικρύνει τα τμήματα όπου υπάρχουν κενές αίθουσες, είπε πως μόνο τρεις διευθυντές έχουν στείλει και ότι «εμείς θέλουμε» αλλά θα το κάνω «αν έρθει εντολή του Υπουργείου». Ενημερώνουμε δε ότι, εκτός από τον Σύλλογό μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», που έχει θέσει επανειλημμένα και επιτακτικά το ζήτημα, και οι Διευθυντές των σχολείων της Καισαριανής έστειλαν κείμενο-αίτημα να γίνει ανακατανομή των Α΄ Τάξεων, αφού υπάρχει κενή αίθουσα στο 3ο Καισαριανής. Απατούμε να ικανοποιηθεί τώρα αυτό το αίτημά μας!

---Για την αναλογία δασκάλου/μαθητών στα ολοήμερα τμήματα δεν απάντησε.

---Για τον υπεύθυνο βιβλιοθήκης υποσχέθηκε ότι θα έχει τις 3 ώρες για δουλειά στη βιβλιοθήκη κα με τα παιδιά.

---Για τις περιπτώσεις κρουσμάτων και τι θα κάνει το σχολείο και για τα διάφορα αυξημένα και πρωτόγνωρα προβλήματα διαχείρισης της πανδημίας, παρέπεμψε σε ό,τι θα πει το Υπουργείο, με τη γνωστή ατομική ευθύνη!

---Τέλος, υποσχέθηκε ό,τι θα κάνει προσπάθεια να κρατήσει «μαξιλαράκι» έναν επιπλέον δάσκαλο ανά Δημοτικό, φυσικά …αν του επιτρέψει το Υπουργείο.

Συνάδελφοι, όπως κάναμε πάντα, με τους συλλογικούς μας αγώνες, θα τους επιβάλουμε να πάρουν μέτρα!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                                      Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                                          Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα