Α.Σ.Ε. "Αλ. Δελμούζος"

Απολύονται συνάδελφοι αναπληρωτές, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς ουσιαστικά μέτρα και η πλειοψηφία του Δελμούζου σφυρά αδιάφορα….

20/01/2021 - 19:09

Απολύονται συνάδελφοι αναπληρωτές, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς ουσιαστικά
μέτρα και η πλειοψηφία του Δελμούζου σφυρά αδιάφορα….

Συνάδελφοι, διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα μετά το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων όλης της χώρας με τη γενική διαπίστωση από όλους ότι «τα σχολεία άνοιξαν έτσι ακριβώς όπως έκλεισαν». Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για ακόμα μια φορά άνοιξαν τα σχολεία, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες, για την ασφαλή λειτουργία τους. Για μια ακόμα φορά αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Αιτήματα όπως:

  • αραίωση μαθητών ανά τάξη με ταυτόχρονες προσλήψεις εκπαιδευτικών,
  • άμεσα και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στη μαθητική κοινότητα, ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων,
  • πρόταξη του μαζικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών,
  • άμεση λειτουργία ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις,
  • απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Από την άλλη η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και τώρα απολύει στη μέση της χρονιά και εν μέσω πανδημίας των συναδέλφους μας με τρίμηνες συμβάσεις!
Σαν ΑΣΕ καλέσαμε το ΔΣ του συλλόγου μας σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να ανακληθούν οι απολύσεις. Η παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων προσβάλλοντας και αδιαφορώντας ακόμα και για τους αναπληρωτές που έχει στα ψηφοδέλτια της απέρριψε την πρόταση μας αφήνοντας τους απολυμένους συναδέλφους στο έλεος τους…

Δεν πέσαμε και από τα σύννεφα. Απέρριψε το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήσεις με όλα τα παραπάνω αιτήματα που υιοθετήθηκαν όχι μόνο από εκπαιδευτικούς, γονείς και
μαθητές αλλά και από το σύνολο της κοινωνίας. Στη βάση αυτών των αιτημάτων αλλά και στη λογική της διεκδίκησης τους στην πράξη, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ (και κάτω από την πίεση αυτών και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και φοιτητικούς συλλόγους πραγματοποίησαν (τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) την Πέμπτη 14/01 στο Υπουργείο Παιδείας και την Παρασκευή 15/01 στο Υπουργείο Υγείας παραστάσεις διαμαρτυρίας απαιτώντας να παρθούν μέτρα έστω και στο «και πέντε».

Μπροστά σε αυτές τις κινητοποιήσεις ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο «Αλ. Δελμούζος», κινούμενοι στη λογική της διεκδίκησης αλλά και του συντονισμού με άλλα σωματεία, καταθέσαμε στο ΔΣ προτάσεις σχετικά για να καλέσει το σωματείο μας στις εν λόγω κινητοποιήσεις, να οργανώσει την συμμετοχή των συναδέλφων. Επιπροσθέτως, μπροστά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τον νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ που οξύνει τους ταξικούς φραγμούς ακόμα περισσότερο αλλά και την ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας που θέλει να περάσει η κυβέρνηση καταθέσαμε πρόταση για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις την Πέμπτη 21/1 στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Στις παραπάνω προτάσεις μας τα Προοδευτικά Ρεύματα δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να απαντήσουν, χωρίς βέβαια να πουν και το γιατί. Εμείς δεν δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε. Οι «ανεξάρτητοι» της πλειοψηφίας είναι πολύ εξαρτημένοι και έχουν μεγάλη αγωνία για να περνά χωρίς αντιδράσεις και αγώνες η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που τη στηρίζουν που μέτρο το μέτρο διατηρούν την αδιοριστία για δεκαετίες και τώρα άρχισαν και τις απολύσεις. Κρύβουν στην πράξη από τους συναδέλφους τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που έχουν ρίξει στα τάρταρα τις δαπάνες για την παιδεία (από 9δις το 2009 σε έξι δις σήμερα), που έχουν μετατρέψει το πανεπιστήμιο σε επιχείρηση και χιλιάδες μαθητές (ανάμεσα τους και παιδιά συναδέλφων) θα πεταχτούν εκτός σπουδών Στο δίλημμα ποιος θα πληρώσει και τη σημερινή καπιταλιστική κρίση απαντούν οι εργαζόμενοι ή οι μεγάλες επιχειρήσεις, η παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων έχει εδώ και χρόνια απαντήσει…

Για άλλη μια φορά τα Προοδευτικά Ρεύματα δείχνουν τι σημαίνει βάζω εμπόδια στην όποια δράση, στηρίζω με τη στάση μου τις επιλογές της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι, ως ΑΣΕ στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που έγιναν για τους απολυμένους συναδέλφους με τρίμηνες συμβάσεις. Το επόμενο διάστημα οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης, που μας θέλει σκυφτούς με καλυμμένα στόματα. Μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα.

Όλοι στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια,

ενάντια στο ν/σ της κυβέρνησης για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, την
ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας,
και για τη
διεκδίκηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολειά!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα