Αποσπάσματα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στους μαθητές και τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Περάματος

20/03/2010 - 01:14

Στο ΕΠΑΛ Περάματος περιόδευσε χτες το πρωί η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το κτιριακό. Οι μαθητές την υποδέχτηκαν γεμίζοντας ασφυκτικά το αμφιθέατρο του σχολείου τους. Καλωσορίζοντας την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με μια ανθοδέσμη, οι μαθητές, μέσα από το σύντομο χαιρετισμό μιας μαθήτριας, εκπροσώπου του 15μελούς, δεσμεύτηκαν πως ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτιριακό συγκρότημα θα κλιμακωθεί και θα διευρυνθεί με αιτήματα για ουσιαστική εκπαίδευση, δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση.

Στη διάρκεια της περιοδείας, η Αλ. Παπαρήγα συζήτησε με τους καθηγητές τόσο για το συντριπτικό χτύπημα συνολικά στα εργασιακά δικαιώματα και των εκπαιδευτικών, όσο και για την παραπέρα διαπλοκή της Παιδείας με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα μονοπώλια, που επιβάλλεται από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και βρίσκουν εφαρμογή και μέσα από τον «Καλλικράτη» που προωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με σύμμαχο τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Την Αλέκα Παπαρήγα υποδέχτηκε η διευθύντρια του λυκείου Πολυξένη Γεωργαντζέλη, η οποία της επέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα του σχολείου και αιτήματα των καθηγητών.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Επαγρυπνούμε και αντιστεκόμαστε!

Μέρος της ιδιαίτερα θερμής υποδοχής που επεφύλαξαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Περάματος, στη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ήταν και ο σύντομος χαιρετισμός που απηύθυνε, εκ μέρους τους 15μελούς του λυκείου, η μαθήτρια Ελευθερία Βασιλεδάκη.

«Εμείς οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Περάματος - ανέφερε η μαθήτρια - σας καλωσορίζουμε στο σχολείο και την πόλη. Οπως γνωρίζετε τα προβλήματά μας είναι πολλά και δεν αρκούνται μόνο στην εκπαίδευσή μας, αλλά και στην επαγγελματική μας αποκατάσταση με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που παρά τις υποσχέσεις της, ολιγώρησε να τοποθετήσει εγκαίρως εκπαιδευτικούς στο σχολείο μας.

Διεκδικούμε, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, από τη δημοτική αρχή καλύτερες και ασφαλέστερες κτιριακές συνθήκες και δικαιότερες κατανομές των πιστώσεων για το επαγγελματικό μας λύκειο. Αγωνιζόμαστε για πλήρη, δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Ασφάλιση. Σας ευχαριστούμε που είστε κοντά μας και σας δηλώνουμε ότι επαγρυπνούμε για την οικονομική κρίση, την ανεργία, τους πολέμους, την οικολογική καταστροφή και αντιστεκόμαστε στο εποχιακό σύνθημα: "κλέβω, γλείφω, σκύβω, πέτυχα"».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα