Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΣΤ΄ ΕΛΜΕ

Αποτελέσματα εκλογών για Δ.Σ. 2021

19/12/2021 - 11:40

Αποτελέσματα εκλογών ΣΤ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας - Δεκέμβριος 2021

  Ψήφοι (2021)     Ψήφοι (2019)    
Ψηφίσαντες 299          
Άκυρα - Λευκά 2          
Έγκυρα 297          
    Έδρες Ποσοστά   Έδρες Ποσοστά
ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) 92 2 31% 67 2 23%
ΔΑΚΕ 138 3 46.4% 173 3 59%
ΣΥΝΕΚ 48 1 16,2% 28 1 9,5%
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 6 - 2% 25    
ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΝ 13 1 4,4% - - -

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Ιδιαίτερα δε ευχαριστούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας την ΑΣΕ ξανά σε 2η δύναμη στην ΕΛΜΕ μας, με μια αύξηση σε εκλογική δύναμη της τάξης του (38%).

Την ώρα που η επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη εντείνεται και επεκτείνεται, ο νόμος Χατζηδάκη τσακίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων οι συνάδελφοι αναγνώρισαν στην ΑΣΕ τη δύναμη εκείνη που πρωτοστατεί στο πλευρό του καθενός από εμάς για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα.

Βέβαια, ο αρνητικός συσχετισμός παραμένει στο σωματείο μας, αφού οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι ισχυρές. Είναι δε φανερό ότι στην πράξη θα κριθεί η στάση κάθε δύναμης που εκπροσωπήθηκε στο νέο Δ.Σ. Οι εκλεγμένοι με το Ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ θα είναι το μάτι και το αυτί των συναδέλφων μέσα και έξω από το Δ.Σ.

Η αποφασιστική στάση του κλάδου απέναντι στους νόμους κυβέρνησης - Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση, για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων απέδειξε την αγωνιστική διάθεση των εκπαιδευτικών και αποτελεί ελπιδοφόρα εγγύηση για νικηφόρους αγώνες αντάξιους των αναγκών και των απαιτήσεων των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα, εξαιτίας του οποίου ο μεγαλειώδης αγώνας των εκπαιδευτικών απαξιώθηκε από την ομοσπονδία με την κοινή απόφαση ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ – ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, αξιοποιώντας και τη στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στη ΔΟΕ, για την αναστολή της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση.

Είμαστε παρόντες για δυνατό – αγωνιστικό και χειραφετημένο Σωματείο.

Όχι ουραγό της διοίκησης και των εκάστοτε αντεργατικών κυβερνήσεων.

Σ` αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε – με πάγια θέση μας – για αντιπροσωπευτικό προεδρείο στο νέο ΔΣ. Στόχος μας, για τον οποίο θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μέσα και έξω από το Δ.Σ., είναι η αλλαγή πλεύσης του σωματείο. Θέλουμε αγωνιστικό σωματείο δίπλα στον καθένα από εμάς και δίπλα σε αντίστοιχα δυναμικά σωματεία.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος!
Ο δρόμος του αγώνα, της ενότητας των εργαζομένων, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεκέμβρης 2021

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα