Α.Σ.Ε. ΕΕΠ-ΕΒΠ: Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΕΠΕΕΑ

26/11/2019 - 19:04

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ που υπηρετούν σ΄όλες τις δομές ειδικής αγωγής όλης της Ελλάδας, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία την Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019 με 3ωρη στάση από τα τοπικά σωματεία από τις 8:00 πμ έως τις 11:00 πμ. και 3ωρη στάση από τις 11:00 πμ. έως τις 14:μμ από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Καλούμε όλα τα σωματεία να καθορίσουν τόπους απεργιακής συγκέντρωση σε όλες τις Περιφέρειες!!

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

            Απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται  για σταθερή και μόνιμη εργασία,  για τη μονιμοποίησή τους, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική αδιοριστίας και εργασιακής ομηρίας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί το ν.4589/19 του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς – απολύσεις αναπληρωτών. Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών και αδιόριστων της ειδικής αγωγής που ανακοινώθηκαν καταγράφουν την πλήρη απαξίωση της προϋπηρεσίας και του πτυχίου και προωθούν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους συναδέλφους για μια θέση ελαστικής εργασίας ενώ οι ανακατατάξεις του πίνακα είναι πολύ μεγάλες και οι πρώτες απορρίψεις – απολύσεις είναι πλέον γεγονός καθώς τους πίνακες συνοδεύουν και οι «απορριπτέοι».

Κυριολεκτικά το σύστημα προσλήψεων – διορισμών 4500 συναδέλφων λειτουργεί σαν μηχανισμός απόλυσης αυτών που χρόνια τώρα υπηρετούν την γενική και ειδική εκπαίδευση ανά την Ελλάδα, με προσωπικό και οικογενειακό κόστος για ν΄αναπληρώνουν τον εαυτόν τους. Κανένα συνάδελφος

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, αρχής γενομένης από τις ανακατατάξεις στους πίνακες, παραλήψεις και λάθη (μοριοδότηση-προσόντων, απορριφθέντες λόγο παράβολου, ελλιπής κατανόηση του 50μηνου κλπ) έρχεται τώρα και η κατανομή διορισμών στις βαθμίδες α/θμιας, β/θμιας και σε ΕΕΠ-ΕΒΠ!

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να πέσουμε στην παγίδα του αλληλοφαγώματος και της «ανθρωποφαγίας» μεταξύ μας.

Δεν πρέπει να γίνουμε εμείς, αυτοί που θα πουν ποιοι χωράνε και ποιοι όχι στους δικούς τους πίνακες. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ, ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΕΥΡΥΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!! Οι πίνακες στήθηκαν με προσωπική αφαίμαξη συναδέλφων κυνηγώντας έναν τίτλο μεταπτυχιακού παραπάνω, ένα πτυχίο μιας ακόμα ξένης γλώσσας κλπ για να προσπεράσει έστω και μια θέση παραπάνω.

Δεν πρέπει να γίνουμε εμείς που θα πούμε ότι είσαι ο χιλιοστός πρώτος (1001) στον πίνακα, άρα δεν θα διοριστείς και θα παραμείνεις στην ανεργία (με τριετές κλείδωμα των πινάκων), γιατί για τους δικούς του αντικειμενικούς λόγους (προσωπικούς, οικογενειακούς ή οικονομικούς) δεν μπόρεσε να πάρει έναν τίτλο παραπάνω. Δεν είναι η δουλεία της Ομοσπονδίας αυτή!!

Ο ανταγωνισμός, η απαξίωση των πτυχίων και των σπουδών, η εμπορευματοποίηση της ίδιας μας της ζωής, δεν είναι αυτό που μας αξίζει. Δεν είναι αυτό που χρειάζονται τα παιδιά μας!

Συνάδελφοι, χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι όλοι είμαστε απαραίτητοι στην εκπαίδευση. Όλοι που μέχρι τώρα όλα τα χρόνια δουλεύουν σε όλες της δομές της εκπαίδευσης, στα γενικά και ειδικά σχολεία, είτε δάσκαλοι, είτε καθηγητές, είτε ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές και λογοθεραπευτές.

 

 Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες και το δίκιο μας!

Η μοναδική λοιπόν λύση είναι να ενωθούμε σ΄έναν κοινό αγώνα για:

-Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ που δουλεύουν  τα τελευταία χρόνια

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

-Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

-Κατάργηση του ν.4589/2019 (Γαβρόγλου – Κεραμέως) και όλου του νομοθετικού πλαισίου που απαξιώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία και εισάγει το ατελείωτο κυνηγητό προσόντων!

-Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών στη στέγαση, τη σίτιση και την μετακίνηση τους.

-Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

-Αύξηση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για μόνιμους διορισμούς, υποδομές και λειτουργία των σχολείων.

-Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τους πίνακες του ΑΣΕΠ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!

Αθήνα, 26/11/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα