Α.Σ.Ε. Χανίων:Για την πανελλαδική κινητοποίηση ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ - ¨ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ¨ στις 23/11

25/11/2019 - 12:51

Συναδέλφισες-οι,

     Η Πανελλαδική Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοέμβρη στην Αθήνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 35 πρωτοβάθμιων σωματείων, αποφάσισε να προτείνει στα ΔΣ και τις ΓΣ τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου (23/11), με ζητήματα αιχμής τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών, την εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών, τη χρηματοδότηση της παιδείας και την κοινωνική ασφάλιση. Στη σύσκεψη αυτή ο ΣΕΠΕ Χανίων δεν συμμετείχε μιας και από κοινού ΕΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΑΚ δεν στήριξαν την πρόταση της ΑΣΕ. Οι δικαιολογία που πρόβαλε η ΕΚΕ ήταν πως συσκέψεις πρέπει να γίνονται μόνο σε περιφερειακό επίπεδο και πάντοτε κάτω από την ομπρέλα της ΔΟΕ. Αυτή που το τερμάτισε όμως ήταν η ΕΑΚ. Μίλησε για ¨συμβολικές¨ πρωτοβουλίες, με προαποφασισμένα πλαίσια, που στόχο έχουν από πλευράς των πρωτοβάθμιων σωματείων να δείξουν ότι νοιάζονται για τους αναπληρωτές, για να τους μεταφράσουν σε αύξηση της εκλογικής τους επιρροής (!!!). Προφανώς οι συνάδελφοι της ΕΑΚ κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, μιας και η ίδια η πραγματικότητα τους διέψευσε.

     Στη συνέχεια όλων αυτών, στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων στις 18/11 μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πρόταση της ΑΣΕ για συμμετοχή του Συλλόγου μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας (23/11), στο οποίο ήδη μέχρι εκείνη τη μέρα καλούσαν πάνω από 39 Σύλλογοι και ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα. Γίναμε λοιπόν για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Όπως και στο συνέδριο της ΔΟΕ το περασμένο καλοκαίρι οι παρατάξεις ΕΚΕ και ΔΗΣΥ δε δέχτηκαν να μπει το ζήτημα των μαζικών και μόνιμων διορισμών στην ημερήσια διάταξη του συνεδρίου, ψήφισαν με τα δύο τους χέρια την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, έτσι και στην συνεδρίαση του ΔΣ αρνήθηκαν να στηρίξουν το ψήφισμα για συμμετοχή του συλλόγου μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, υποστηρίζοντας πως «η συγκεκριμένη κινητοποίηση δεν γίνεται με την απόφαση της ΔΟΕ», ότι είναι κομματική, παραταξιακή και άλλα τέτοια φαιδρά.

     Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις αυτές δεν αναλαμβάνουν την οργάνωση της πάλης των συναδέλφων και του σωματείου, ενάντια στον καταιγισμό αντιεκπαιδευτικών και συνολικά αντιλαϊκών μέτρων που περνάνε διαχρονικά οι τελευταίες κυβερνήσεις. Στο ίδιο πνεύμα έδρασαν και σε ψήφισμα που έβαλε ΑΣΕ σε σχέση με την αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα και το δικαίωμά τους να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο δημόσιο σχολείο. Οι υπόλοιπες παρατάξεις θεώρησαν σωστό να μην αναφέρεται πουθενά η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως μηχανισμοί πολέμου, ως ενώσεις που ανταγωνίζονται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των εργαζόμενων ανθρώπων και μικρών παιδιών ως βασικές αιτίες για τους πολέμους, την προσφυγιά, τη μετανάστευση.

            Τίποτα από αυτά δεν είναι κάτι καινούργιο. Βλέπουμε ότι η ΔΟΕ, με τις προαναφερθείσες παρατάξεις στην ηγεσία της, δεν αναλαμβάνει να οργανώσει την πάλη του κλάδου για δουλειά με δικαιώματα, δεν μπαίνει μπροστά ώστε τα πρωτοβάθμια σωματεία να αναλάβουν δράση κόντρα σε αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί ή μέλλει να ψηφιστούν. Από την αρχή της χρονιάς άλλωστε, ενώ:

  • δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας μόνιμος διορισμός,
  • ο ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή ανακοινώνει τους πίνακες αποκλείοντας 1.200  συναδέλφους όχι μόνο από την διεκδίκηση μονιμοποίησης αλλά και από τη δυνατότητα να δουλέψουν ως αναπληρωτές για τα επόμενα 3 χρόνια,
  • τα κενά στα σχολεία συνεχίζουν να είναι εκεί,
  •  οι χαμένες διδακτικές ώρες είναι εκατοντάδες,

στο κίνημα των εκπαιδευτικών δεν κουνιέται φύλλο! Προς έκπληξη των δυνάμεων αυτών, μόλις μία μέρα μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ αναγκάστηκαν να καλέσουν στην κινητοποίηση μιας και οι αποφάσεις των σωματείων έρχονταν η μία μετά την άλλη!

     Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χανίων χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους που βρέθηκαν στο μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο της Αθήνας διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

     Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις που στέκονται εμπόδιο στην οργάνωση της πάλης για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, για το ενιαίο 12χρονο σχολείο που έχουμε ανάγκη και μας αξίζει!

Η αδράνεια και η μοιρολατρία δε μας ταιριάζει! Δεν περιμένουμε να αναλάβει κάποιος άλλος τη δράση για εμάς! Η λύση βρίσκεται στα δικά μας χέρια! Στον μαζικό, οργανωμένο αγώνα! Στη μαζικοποίηση των σωματείων! Στην αλλαγή των συσχετισμών!

Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε!

 

Χανιά, 24 /11/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα