Α.Σ.Ε. Ηρακλείου: Για την παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης

06/09/2019 - 19:43

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης την Πέμπτη 5/9, καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και φέτος, όπως κάθε χρόνο, έχουμε μπροστά μας πάρα πολλά κενά στο νομό Ηρακλείου. Από την άλλη, οι μαθητές μας αντιμετωπίζουν τις ίδιες εξαθλιωμένες υποδομές για να τους στεγάσουν, χωρίς αντισεισμική προστασία, κάποιοι υποχρεούνται να αλλάξουν ειδικότητα μετά την κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, ενώ οι γονείς θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους, ενόψει μάλιστα και του Νέου Λυκείου. Την ίδια στιγμή πολλοί συνάδελφοί μας αναπληρωτές θα πάρουν πάλι το δρόμο για την περιοχή πρόσληψης και με κουτσουρεμένους μισθούς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες στη στέγασή τους, καθώς τα ενοίκια στο νομό είναι απλησίαστα, στη σίτιση και στις μετακινήσεις τους. Και ούτε λόγος βέβαια από την κυβέρνηση για μόνιμους διορισμούς.

Τα ζητήματα αυτά ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών θέσαμε στον Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος πέρα από έκφραση συμπάθειας για τους αναπληρωτές και γενικόλογες τοποθετήσεις δε βρήκε ούτε ένα μέτρο εφικτό για την κάλυψή τους, ενώ θεώρησε «λογικό» το να κοπούν τα ολιγομελή τμήματα.

Εμάς βέβαια ως ΑΣΕ δεν μας εκπλήσσει η κατάσταση, καθώς η πολιτική που εφαρμόζεται, ανεξάρτητα πώς ονομάζεται και ποια μορφή έχει, στηρίζεται και στηρίζει την ελαστική εργασία και τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας. Είναι η πολιτική της αδιοριστίας που εφάρμοζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και στην οποία αποτυπώνονται οι κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, οι επιταγές του κεφαλαίου, που αντιμετωπίζουν την παιδεία, την υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικά αγαθά και θέλουν οι τομείς αυτοί να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατόν λιγότερες δαπάνες για το κράτος.

Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε τη θέση μας για

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!

  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα των πάνω από 30.000 συμβασιούχων αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Καμία απόλυση!

  • Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.

  • Τη σύσταση οργανικών θέσεων στην ειδική αγωγή και στα τμήματα ένταξης με βάση τις σημερινές ανάγκες. Ο κάθε εκπαιδευτικός ειδικότητας να μετακινείται το πολύ σε δύο σχολεία

  • Την πλήρη καταγραφή, απόδοση και δημοσιοποίηση όλων των κενών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με πλήρη διαφάνεια και χωρίς καμία παρατυπία.

  • Να πραγματοποιηθεί και σε μία φάση η πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών ώστε να καλύπτονται από την αρχή όλα τα κενά σε όλα τα σχολεία.

  • Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό των μαθητών σε κάθε σχολείο. Όχι άλλα εμπόδια στους μαθητές των λαϊκών οικογενειών στην επιλογή της σχολής που θέλουν να σπουδάσουν

  • Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών

  • Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών για τη σίτιση, τη στέγαση και τις μετακινήσεις τους

Ηράκλειο, 5/9/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα