Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Φωκίδας: Για τη συγκρότηση του προεδρείου της ΕΛΜΕ

28/11/2019 - 18:41

«Κάθισε κόρη ανύπαντρη, να κάνω γιο να πάρεις»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για δεύτερη φορά η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, δεν τελεσφόρησε.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Φωκίδας, έχοντας ως πάγια θέση για την ανάδειξη των εκλεγομένων στα όργανα των σωματείων (Δ.Σ. , Ε.Σ. κλπ) για αναλογική εκπροσώπηση στις θέσεις του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου, πρότεινε, για να ξεπεραστεί το ιδιάζον αποτέλεσμα (ισοψηφία με 48 ψήφους η κάθε μια), για τις δύο πρώτες παρατάξεις, να μοιράσουν την Προεδρεία της ΕΛΜΕ Φωκίδας, από ένα χρόνο η κάθε παράταξη (Δ.Α.Κ. και ΑΡ.ΕΝ. ΜΕΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) ή να γίνει κλήρωση για το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος, για να λειτουργήσει αμέσως το σωματείο,  να ΔΡΑΣΕΙ δηλαδή, εν όψει των αντιεκπαιδευτικών  πολιτικών που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ως κλάδος.

Αυτή τη θέση την έχουμε διαχρονικά και λειτούργησε πάντα και στις περιπτώσεις που η παράταξή μας ήταν πρώτη δύναμη.

Ωστόσο, η παράταξη ΑΡ.ΕΝ. ΜΕΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, οχυρωμένη πίσω από  την επιμονή της να λάβει τη θέση του Προέδρου, ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Οι δικές της 48 ψήφοι λέει είναι περισσότερες από τις 48 ψήφους της Δ.Α.Κ.

Έχουμε λοιπόν να δηλώσουμε τα παρακάτω:

  • Εμείς σεβόμενοι την ψήφο των συναδέλφων, όλων των συναδέλφων, και στις δυο απόπειρες για συγκρότηση του Δ.Σ., προτείναμε αυτό που προτείνουμε πάντα, ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις με βάση την εκλογική τους δύναμη.

  • Οι αποφάσεις και το κάθε φορά πλαίσιο πάλης δεν παίρνονται από τον/την Πρόεδρο αλλά από την πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δ.Σ., έτσι το κόλλημα της εν λόγω παράταξης με την καρέκλα του προέδρου για μας λέει πολλά.

  • Δεν είναι μόνο οι πολιτικές μας τοποθετήσεις ΤΑΞΙΚΕΣ αλλά και οι Πράξεις μας και αυτό ο σύλλογος το γνωρίζει πολλά χρόνια. Δεν είμαστε εμείς άλλωστε οι όψιμοι αγωνιστές που στηρίξαμε με λόγια και με έργα την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβερνητική εξουσία και βάλαμε πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά αυτοί που στο όνομα της τάχα ταξικότητας τους, «κατακεραυνώνουν» εμάς σήμερα. Είναι ‘άλλωστε πάγια τακτική τους να ρίχνουν λάσπη στις δυνάμεις που στηρίζει το ΠΑΜΕ, όπως έκαναν με ανακοίνωσή τους στις 23/01/2018, για την ίδια αιτία. Επειδή δηλαδή ούτε τότε είχαμε «συρθεί», κάτι που ούτε τώρα κάνουμε, να «μοιράσουμε» τις θέσεις του Προεδρείου στο όνομα της δήθεν αγωνιστικότητάς τους.

Και αφού κάνουν πως δεν θυμούνται, θα τους τα θυμίσουμε εμείς:

1. Το Γενάρη του 2018, στη Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, οι  Παρεμβάσεις μαζί με τη ΔΑΚΕ, με τις «ευλογίες» των ΣΥΝΕΚ, απέκλεισαν την ΑΣΕ από το Προεδρείο, παρότι η ΑΣΕ είχε αναδειχτεί σε  3η δύναμη. Στην ίδια ΕΛΜΕ, το Γενάρη του 2019 η πλειοψηφούσα παράταξη των Παρεμβάσεων (3 έδρες), ζήτησε και πήρε δύο θέσεις (Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο) και επανέλαβε το παιχνίδι που έπαιξε και το 2018 αποκλείοντας και πάλι την ΑΣΕ από το προεδρείο. Άραγε, τώρα μας θυμήθηκαν που με τις ψήφους μας μπορούν να πάρουν τη θέση του Προέδρου;

2. Το Γενάρη του 2018 στη Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, οι Παρεμβάσεις συγκροτούν με τη ΔΑΚΕ προγραμματικό Προεδρείο, αποκλείοντας την ΑΣΕ από τη θέση του Προέδρου, παρότι είχε αναδειχτεί πρώτη δύναμη. Για τέτοια αγωνιστική και επαναστατική πρόθεση μιλάμε.

3. Το Φλεβάρη και Μάρτη του 2019, η δική τους στάση αποτέλεσε εμπόδιο στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και "σανίδα σωτηρίας" στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συμπλέοντας με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό κράτησαν σε μια σειρά από ΕΛΜΕ και Συλλόγους, αλλά και στη ΔΟΕ - ΟΛΜΕ, αρνητική στάση απέναντι στις πρωτοβουλίες δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων στον αγώνα για άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Το επιχείρημά τους; Ακόμη και η δημιουργία «κοινοβουλευτικών αυταπατών» που καλλιεργεί το αίτημα, όπως και άλλα φαιδρά του τύπου «δεν έχουν νόημα οι κινητοποιήσεις γιατί η συζήτηση για το αίτημα αυτό ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής».

Είναι μανούλες λοιπόν στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και θυμίζουμε α)την κατασκευασμένη ψευδή καταγγελία τους για δήθεν μη υλοποίηση απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου στην Α΄ΕΛΜΕ Θες/νίκης, β)τις καταγγελίες των εκπροσώπων της ΑΣΕ για συστηματική διαστρέβλωση των τοποθετήσεων των εκλεγμένων της στο Δ.Σ. της ΔΟΕ από τις Παρεμβάσεις αλλά και γ)την αποστολή για προβοκατόρικούς λόγους, στους συναδέλφους αλλά και σ’ όλη τη χώρα, άλλης απόφασης από αυτή που πάρθηκε στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας στις 27-09-2017, μετά από κατάθεση των εκπροσώπων της ΑΣΕ ολοκληρωμένης πρότασης για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων των Ο.Π. των ΓΕΛ και των Τ.Ει. του ΕΠΑΛ του νομού μας.

Συνάδελφοι, το ξαναλέμε. Η πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί στην Ομοσπονδία (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) συνεχίζει αταλάντευτη, να τάσσεται με την πολιτική των κυβερνήσεων, χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αφού επί της ουσίας συμφωνεί με αυτήν. 

Μονόδρομος είναι η οργάνωση της πάλης στο επίπεδο του σωματείου μας, ο συντονισμός της δράσης μας με άλλα σωματεία.

Και επειδή έρχονται νέα μέτρα σε βάρος του κλάδου αλλά και του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων, η ελπίδα βρίσκεται στον μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα. Στη συμπόρευση με το πιο ζωντανό, το μαχητικό τμήμα του συνδικαλιστικού κινήματος με τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τις Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ! 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα