ΑΣΕ στο ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει!

06/02/2020 - 19:19

….«ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ.. ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ..» ή αλλιώς

Η στάση των δυνάμεων ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο Δ.Σ του ΣΕΠΕ Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρνει αυτές τις μέρες στη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νόμο  με τον οποίο επιδιώκει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση ενώ ταυτόχρονα κοροϊδεύει τους εργαζόμενους πως θα πάρουν αυξήσεις στις συντάξεις.

Το «νέο Ασφαλιστικό» της  κυβέρνησης θωρακίζει το νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, διατηρεί  όλους  τους  αντιασφαλιστικούς  νόμους  της τελευταίας δεκαετίας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των  επικουρικών συντάξεων με τα Επαγγελματικά Ταμεία και την  Ιδιωτική Ασφάλιση.

Την ίδια στιγμή  η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΟΕ (δηλ. ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ –ΕΡΑ και ΑΕΕΚΕ) προσπαθώντας να κρύψει τη συμφωνία που έχει με την αντιασφαλιστική επίθεση, ουσιαστικά  δεν παίρνει κανένα μέτρο για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα  του κλάδου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και απαιτείται τα σωματεία να σηκώσουν το βάρος της  οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, οι παρατάξεις ΔΗΣΥ και ΕΡΑ στο Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» σε απόλυτο συντονισμό με τις θέσεις των κομμάτων τους, εμποδίζουν με κάθε τρόπο την λήψη αγωνιστικών αποφάσεων από το Σωματείο στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών στη μόρφωση , την εργασία και συνολικά στη ζωή !

Συγκεκριμένα στην πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) για συμμετοχή του Συλλόγου σε Συλλαλητήριο που καλούν συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού φορέα την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι στις 6.30μμ με αιτήματα την «Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Δωρεάν Υγεία για  όλους», ΔΗΣΥ και ΕΡΑ διαφώνησαν και καταψήφισαν την πρόταση, συνεχίζοντας να βάζουν πλάτη στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για ενημέρωση ,θυμίζουμε ότι  ΔΗΣΥ και  ΕΡΑ έχουν επίσης  καταψηφίσει όλες τις προτάσεις πάλης της ΑΣΕ ενάντια : 1) στο συνδικαλιστικό νόμο( φακέλωμα συνδικάτων) 2) το πολυνομοσχέδιο  (κατάργηση ΣΣΕ) 3) το νέο  αντιλαϊκό Προϋπολογισμό 4) τον περιορισμό των διαδηλώσεων 5) την προσπάθεια αθώωσης της Χρυσής Αυγής 6) το συλλαλητήριο ενάντια στην επέκταση των βάσεων των ΗΠΑ 7) τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους  κ.α

Εκείνο που κάνει επίσης εντύπωση είναι η στάση της παράταξης των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που στη συγκεκριμένη πρόταση ψήφισε «ΛΕΥΚΟ».!!, εμποδίζοντας το σωματείο  να πάρει απόφαση και να προετοιμάσει την απάντηση  των εκπαιδευτικών μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, σαν απαραίτητο βήμα κλιμάκωσης και προετοιμασίας της Πανελλαδικής απεργίας στις 18 Φεβρουαρίου.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αφού επένδυσαν πολιτικά στην άνοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  και στήριξαν τη δήθεν «σκληρή» διαπραγμάτευση της η οποία οδήγησε σε 3ο μνημόνιο, εχθρεύονται κάθε πρωτοβουλία που παίρνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με βασικό αίτημα την  κάλυψη των σύγχρονων αναγκών όλων των εργαζομένων. Αποδεικνύεται  για άλλη μια φορά ότι παρά τα μεγάλα λόγια, με τη στάση τους βάζουν εμπόδια στο δυνάμωμα της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Αλήθεια πώς γίνεται αυτοί που καλούν σε «…συντονισμό δυνάμεων και σωματείων, σε δράσεις, και δυναμικές ενέργειες παντού..!!» να υπονομεύουν ταυτόχρονα την οργάνωση του αγώνα ?

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν ποιον πραγματικά  βολεύει το σωματείο να μένει αφοπλισμένο σε μια εποχή  που δυναμώνει η επίθεση?

Συνάδελφοι επειδή οι δυνάμεις αυτές ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν την πάλη, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και  διεκδικούμε:

  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.
  • Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών.
  • Πλήρη Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
  • Ειδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, το διάστημα της ανεργίας τους καλοκαιρινούς  μήνες να υπολογίζεται ως συντάξιμο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η απονομή σύνταξης.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.
  • Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο», να επιστραφούν στα ταμεία όλα τα κλεμμένα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στην Πλατεία Δημαρχείου ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 6.30μμ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

Περιστέρι  5/2/2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα