Α.Σ.Ε. Θήρας: Ουδεμία σχέση έχουμε με τη "διεξοδική" μελέτη του ασφαλιστικού που υιοθέτησε η ΕΛΜΕ Θήρας

16/02/2020 - 19:14

Βλέποντας με έκπληξη την «Διεξοδική Μελέτη του Ασφαλιστικού» που ανέβασε η ΕΛΜΕ Θήρας στη λίστα των μελών νιώθουμε την ανάγκη ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας  να διαφοροποιηθούμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από μία μελέτη, που αν και δεν γνωρίζουμε τον συντάκτη της, μοιάζει βγαλμένη από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να μην πούμε από τα συρτάρια του κ.Κατρούγκαλου! Δεν αποτελεί απλώς  μία χονδροειδή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αθώωσης του νόμου-λαιμητόμου όπως ονομάστηκε ο ν.4387/2016, γνωστός και ως νόμος Κατρούγκαλου, αλλά φτάνει σε σημείο γελοιότητας να «λιβανίζει» έναν αντι-ασφαλιστικό νόμο που προστέθηκε σε όλους τους προηγούμενους και που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

  • Ο ν. 438716 ήταν ο πρώτος νόμος που κινήθηκε στην κατεύθυνση της δημιουργίας όρων κοινωνικής συνοχής, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης
  • Ανέσχεσε την διαρκή τάση μείωσης των συντάξεων…
  • Διασφάλισε τον ΚΑΘΟΛΙΚΟ, αναδιανεμητικό και δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος
  • Διασφάλισε μια κατώτερη εθνική σύνταξη 384 ευρώ
  • Υπήρξε πρόνοια για τα χαμηλά εισοδήματα

ΕΛΕΟΣ!!! Λίγη σεμνότητα και λίγο σεβασμό στους ανθρώπους που διαχρονικά υφίστανται το τσάκισμα των συντάξεών τους και των παροχών υγείας και πρόνοιας απ’ όλους τους ασφαλιστικούς νόμους από το 2010 και μετά για να μην πάμε πιο πίσω. Το άσπρο μαύρο δεν γίνεται… Θεωρούμε άσκοπο να απαριθμήσουμε τους τρόπους με τους οποίους ο ν.Κατρούγκαλου «ανακούφισε» τους χαμηλοσυνταξιούχους (ΕΚΑΣ, σπάσιμο σύνταξης, ποσοστά αναπλήρωσης, μ.ο. νέων συντάξεων μετά το νόμο 526 ευρώ μικτά…)

Η συγκεκριμένη μελέτη υπερασπίζεται τον περιβόητο νόμο - λαιμητόμο, ένα νόμο που αποτελεί «γνήσιο αντίγραφο» προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα των νόμων 3863 και 3865 του 2010 και 4093/12, 4336/15. Ο «νόμος Κατρούγκαλου» (4387/2016) δεν είναι τίποτα άλλο παρά το βάθεμα και η κλιμάκωση όλων των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων της προηγούμενης περιόδου. Τόσο η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το «σπάσιμο» της κύριας σύνταξης σε «εθνική» και «ανταποδοτική», η μείωση των συντάξεων, η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και ο περιορισμός της μόνο στο κονδύλι για την «εθνική» σύνταξη και τόσες άλλες ανατροπές, πρωτοδιατυπώθηκαν στους νόμους 3863 και 3865 του 2010 και βρήκαν την πλήρη ανάπτυξή τους στο νόμο - λαιμητόμο 4387 του 2016.

Επιπλέον, με το «νόμο Κατρούγκαλου» νομιμοποιήθηκαν και μονιμοποιήθηκαν όλες οι προηγούμενες περικοπές στις συντάξεις: Κατά συνέπεια, η υπεράσπισή του είναι πρωτίστως υπεράσπιση και «ξέπλυμα» όλων των ασφαλιστικών ανατροπών που επιβλήθηκαν μέχρι το 2015 από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και προετοιμασία εδάφους για την παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης στο Ασφαλιστικό, για τη διατήρηση των πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ για τα οποία πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νόμος 4387/2016 του ΣΥΡΙΖΑ  ήταν πολύ καλά μελετημένος, υπηρέτησε και υπηρετεί τους μακροπρόθεσμους αντιλαϊκούς στρατηγικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και της ΕΕ. Η στρατηγική αυτή αποτυπώθηκε ήδη από το Φλεβάρη του 2012, στη «Λευκή Βίβλο» για τις συντάξεις. Με την ίδια λογική λοιπόν που αντιμετωπίζει την Κοινωνική Ασφάλιση ως «κόστος» η δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κεφάλαιο και τους «εταίρους» του με τον νόμο Κατρούγκαλου ήταν η μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης από το 17,3% του ΑΕΠ το 2016 στο 13,4% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, καθώς και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στο 4,8% του ΑΕΠ.

Όσο για τα περί «βιωσιμότητας» και «δικαιοσύνης», «μνημονίων» και πιέσεων, όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, από τις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πριν από κάθε επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση αναμασούν τα ίδια. Με αυτόν τον μόνιμο πρόλογο, έφεραν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές συντάξεων και παροχών, απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΤΕΡΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανέλαβε την αστική διακυβέρνηση το 2015, άφησε ανέγγιχτο όλο το προηγούμενο αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και προχώρησε την επίθεση από εκεί που την είχαν σταματήσει, έτσι και η ΝΔ σήμερα εμφανίζεται να ασκεί κριτική στον νόμο Κατρούγκαλου (ο οποίος έχει αμετάκλητα καταδικαστεί στις συνειδήσεις εργαζομένων και ασφαλισμένων ως νόμος - λαιμητόμος) αλλά στην ουσία τον εφαρμόζει και τον θωρακίζει για να πατήσει πάνω σε αυτόν και να περάσει στην επόμενη «πίστα» την αντιασφαλιστική επίθεση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/02 ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα