Α.Σ.Γ.Μ.Ε.: Δελτίο Τύπου για τις επικείμενες καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

16/05/2014 - 13:25

Σε σημερινά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι συγχωνεύονται 128 δημοτικά και 74 νηπιαγωγεία, επίσης καταργούνται 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία. Παράλληλα,συγχωνεύονται 16 γυμνάσια και λύκεια, 12 ΕΠΑΛ, ενώ καταργούνται ένα γυμνάσιο και τρία ΕΠΑΛ.

Τα περισσότερα δημοτικά σχολεία που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική, κυρίως στους δήμους Αθήνας, Βύρωνα, Γαλάτσι, Ζωγράφου. Επίσης στο Ηράκλειο, στα Μελίσσια, στο Χολαργό, στην Αγία Παρασκευή, στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω και στην Πετρούπολη, ακόμη στην Καλλιθέα και στη Γλυφάδα.

Τα επαγγελματικά λύκεια που καταργούνται είναι στη Λακωνία, στο Ζευγολατιό της Κορινθίας, στην Κύθνο και στη Ρόδο. Επίσης, καταργείται το εσπερινό γυμνάσιο Σπάρτης.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές,

Είναι κρίσιμο το αμέσως επόμενο διάστημα να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στην οργάνωση της απάντησής μας, με κινητοποιήσεις μαζί με όλο το λαό, που θα απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

  • Οι μαθητές της Α' Λυκείου να εξεταστούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων.

  • Οι μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εξετασθούν σ' αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

  • Λέμε όχι στις νέες συγχωνεύσεις.

  • Να μη γίνουν τα σχολεία μας απρόσωπα μεγαθήρια, εχθρικά για εμάς και τα παιδιά μας και βολικά για τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους. 

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους μας να ενημερώσουν πλατιά όλους τους γονείς για τις εξελίξεις, ξεκαθαρίζοντας ότι επιχειρείται η ένταση των ταξικών φραγμών (διώξιμο παιδιών των ΕΠΑΛ προς τα ΣΕΚ, δημιουργία πολυδύναμων σχολείων προς τέρψη των χορηγών και των επιχειρήσεων, στρίμωγμα των παιδιών μας σε μεγάλα τμήματα και παραπέρα υποκατάσταση της γνώσης με δεξιότητες). 

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις μέλη της και τους Συλλόγους Γονέων να οργανώσουν κινητοποιήσεις στις περιοχές τους και για την Αττική καλεί την Τρίτη 27/5/2014 σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα