ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών

21/10/2020 - 15:51

Αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών

Επιτακτική ανάγκη για δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και υπόλοιπο προσωπικό των σχολικών μονάδων

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, καθημερινά διαπιστώνονται νέα κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19 σε σχολικές μονάδες του δήμου Αχαρνών, με αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα.

Γονείς μαθητών, από τμήματα που παραμένουν ανοιχτά, διστάζουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, στην προσπάθειά τους να τα προστατέψουν από τον ιό. Ενδεικτικά αναφέρουμε περιπτώσεις σχολείων όπως το 23ο, 24ο , 18ο, 15ο, 3ο δημοτικά σχολεία Αχαρνών. Επιπροσθέτως, δεν είναι λίγα τα σχολεία όπου γονείς ενημερώνουν ότι είναι θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η ανασφάλεια αναφορικά με τη διασπορά του.

Σε έναν δήμο που στην πλειοψηφία τους οι δημότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για να κάνουν το τεστ, και ιδιαίτερα στην περίπτωση του 23ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, όπου όλοι οι μαθητές ανήκουν στην ευαίσθητη ομάδα των ρομά, είναι επιτακτική ανάγκη ο Δήμος και ο ΕΟΔΥ να μεριμνήσουν για τη διενέργεια δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολικών μονάδων, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί.

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, δε θα αφήσουμε στην τύχη την υγιεινή και την ασφάλεια στα σχολεία. Απέναντι στην κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης, που ρίχνει το βάρος της προστασίας της υγείας στην ατομική ευθύνη, και τα ανεπαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Αχαρνών, σας καλούμε μαζικά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που δεν είναι δεδομένα.

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονιών, σωματείων και μαζικών φορέων στην πλατεία Αχαρνών, σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 19:00.

Το ΔΣ

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα