ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Δεκάδες οι υποχρεωτικές μετακινήσεις παιδιών στα νηπιαγωγεία του Δήμου Αχαρνών

01/07/2020 - 06:59

Φύρδην μίγδην εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στον Δήμο Αχαρνών: Δεκάδες οι υποχρεωτικές μετακινήσεις παιδιών στα νηπιαγωγεία

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής του «φαίνεσθαι» και των εντυπώσεων, που διαχρονικά ασπάζονται οι κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, την οποία ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις. Με προγενέστερες ανακοινώσεις του Συλλόγου μας αναδείξαμε ότι ο Δήμος Αχαρνών αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές για τη στέγαση Νηπίων και Προνηπίων.

Χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων, χωρίς μόνιμους διορισμούς για τη στελέχωσή τους, το Υπουργείο Παιδείας «δίνει το πράσινο φώς», ώστε να γίνουν δεκάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις παιδιών νηπιακής ηλικίας.

Μερικά παραδείγματα δίνουν το «μεγαλείο» της φύρδην μίγδην εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στον Δήμο Αχαρνών :

8ο Ν/γείο Αχαρνών : αποφασίστηκε η τοποθέτηση μιας αίθουσας προκατ στον αύλειο χώρο, η οποία χωράει 16 παιδιά! Παρά την τοποθέτησή της, 8 παιδιά πρέπει να μετακινηθούν υποχρεωτικά στο 33ο Ν/γείο Αχαρνών!

27ο Ν/γείο Αχαρνών  : θα μετακινηθούν υποχρεωτικά 20 παιδιά!!!

2ο Ν/γείο Αχαρνών : θα μετακινηθούν παιδιά αρκετά χιλιόμετρα μακριά (στο 6ο και 7ο Ν/γείο Αχαρνών)!!!

Θα μετακινηθούν υποχρεωτικά μαθητές από 17ο , 9ο , 14ο , 20ο Ν/γεία Αχαρνών.

Βρισκόμαστε στο 2020! Είναι  κοινωνικά απαράδεκτο δεκάδες παιδιά νηπιακής ηλικίας, αντί να εγγράφονται στο νηπιαγωγείο που γεωγραφικά ανήκουν, να μετακινούνται υποχρεωτικά σε σχολικές μονάδες όμορες και μη, σε απόσταση μακρινή από τον τόπο κατοικίας και στις οποίες είναι αδύνατη η προσέγγιση με τα πόδια, θέτοντας, επομένως, επιπλέον εμπόδια σε παιδιά και γονείς για την  απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τόσο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και η Δημοτική Αρχή γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα. Είναι  θέμα πολιτικής επιλογής η επίλυση τους, ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική  εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, με όρους σύγχρονους.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί εκπαιδευτικούς γονείς και μαζικούς φορείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αχαρνών την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 11:00.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Σωκράτης» παλεύουμε αταλάντευτα για ουσιαστική εφαρμογή τώρα πανελλαδικά της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στα Δημόσια Νηπιαγωγεία για όλα τα προνήπια-νήπια, με κρατική χρηματοδότηση & την αναγκαία σύγχρονη κτηριακή υποδομή και διορισμούς! Το παιδί προσχολικής ηλικίας και οι ανάγκες του είναι για μας η προτεραιότητα!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

       Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                            ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα