ΑΣΕ Συλλόγων Πειραιά

Δελτίο τύπου από τη συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά

06/09/2020 - 22:47

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Πειραιά με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Αλ. Νανόπουλο. Το θέμα της συνάντησης ήταν οι ιατρικές γνωματεύσεις και οι διατυπώσεις τους προκειμένου οι αναπληρωτές να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, από την προηγούμενη χρονιά είχε ξεκινήσει ένα αλαλούμ σχετικά με τον τρόπο διατύπωσης των γνωματεύσεων των ιατρικών εξετάσεων των αναπληρωτών προκειμένου να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας. Οι γνωματεύσεις των αναπληρωτών είχαν ελεγχθεί από την υπηρεσία της Π.Ε. Πειραιά και εκατοντάδες (περίπου 300) είχαν κριθεί ακατάλληλες λόγω λανθασμένης διατύπωσης της ιατρικής γνωμάτευσης. Αποτέλεσμα ήταν η Δ/νση να ζητήσει νέες γνωματεύσεις ενώ είχαν περάσει μήνες από την αρχή της σχολικής χρονιάς, να ακολουθήσει το lock down και να απειλούνται οι συνάδελφοι με τη μη λήψη του εντύπου απόλυσης τον Ιούνιο (απαραίτητο έγγραφο για την εγγραφή στους κατά τόπους ΟΑΕΔ).

Το αλαλούμ συνεχίστηκε και φέτος με αποτέλεσμα δεκάδες συνάδελφοι να μην καταφέρνουν να πάρουν την πολυπόθητη διατύπωση από τους γιατρούς στους οποίους είχαν κλείσει ραντεβού, ή να έχουν ήδη βγάλει τα ιατρικά έγγραφα σε γιατρούς ανά τη χώρα και να καλούνται ξανά να κλείσουν ραντεβού σε άλλους γιατρούς πληρώνοντας αδρά για να έχουν τη σωστή διατύπωση.

Η απάντηση του Δ/ντη Π.Ε. Πειραιά ήταν ότι η Δ/ση ακολούθησε ακριβώς ότι προβλέπεται από τη «Ρυθμιστική Απόφαση», σημείο Νο 8 (ΦΕΚ 7/8/20) που καθορίζει το ΕΣΠΑ για τα έγγραφα που απαιτούνται από τους αναπληρωτές. Συγκεκριμένα σε επικοινωνία της Δ/νσης Πειραιά με τον κ. Παπασακελλαρίου γραμματέα του Διαχειριστή κονδυλίων ΕΣΠΑ κ. Βαλιάντζα αναφέρθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν και η απάντηση ήταν ότι οι οδηγίες είναι σαφείς.

Την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση φέρει εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά η κυβέρνηση. Δεν δίνει εντολή να συνεργαστούν δύο συναρμόδια υπουργεία (Παιδείας και Υγείας), ώστε οι Δημόσιες Δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα υγείας κ.α.) να γνωμοδοτούν με βάση τον ψηφισμένο νόμο.  Αντιμετωπίζει τους συναδέλφους αναπληρωτές με περίσσια αδιαφορία, ενώ την ίδια στιγμή στηρίζεται όπως λέει στους εκπαιδευτικούς για το άνοιγμα των σχολείων.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στο γεγονός ότι ακόμα και αυτή την στιγμή παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ οι συνάδελφοι αναπληρωτές από τους ΟΑΕΔ Πειραιά, Νίκαιας και Κερατσινίου!!!

Έπειτα από συζήτηση ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι θα δεχτεί όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις και δήλωσε ότι σε κανένα συνάδελφο δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη μισθοδοσία του και την πρόσληψή του λόγω γνωμάτευσης. Ότι όλοι οι αναπληρωτές έχουν περαστεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Ότι θα γίνουν δεκτές όλες οι διατυπώσεις που άμεσα ή έμμεσα αποδεικνύουν ότι μπορεί κάποιος να εργαστεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αν σε ακραία περίπτωση υπάρχει απόκλιση από αυτό που ορίζει ο νόμος, με ευθύνη της Διοίκησης και σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Πειραιά, τον Οίκο Ναύτη και άλλες δομές, θα εξυπηρετηθούν δωρεάν όσοι συνάδελφοι το χρειαστούν.

Τέλος τόνισε ότι τη νέα χρονιά σκοπεύει να υπάρχει εξ’ αρχής συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Παλεύουμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση με ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου σφαγείο – Γαβρόγλου.
  • Δημόσιες και Δωρεάν Υπηρεσίες Υγείας για όλους

Με το ΠΑΜΕ του αγώνα και της μόρφωσης μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Πειραιάς 3/9/20

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα