Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Δυτ. Αττ.

Δελτίο Τύπου για παρέμβαση στον προαστιακό Ασπροπύργου! Όλες και όλοι στην απεργία στις 6 Απρίλη!

05/04/2022 - 20:13

Δελτίο τύπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
ΣΕΠΕ "Κ. Βάρναλη"/Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής για δράση για το κόστος μετακίνησης

Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΣΕΠΕ “Κ. Βάρναλη”/ Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στο σταθμό του προαστιακού Ασπροπύργου, στα πλαίσια των εξορμήσεων στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές ενόψει της πανεργατικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 6 Απρίλη. Οι δυνάμεις της ΑΣΕ κάλεσαν εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11π.μ. στο Σύνταγμα.

Την ώρα που το κόστος των καυσίμων είναι δυσβάσταχτο για όλον τον λαό, πολλοί εκπαιδευτικοί μετακινούνται με ΜΜΜ από την άλλη άκρη της Αττικής για να πάνε στη δουλειά τους στην περιοχή του Ασπροπύργου από τα άγρια χαράματα. Την ώρα που οι αυξήσεις χτυπούν κόκκινο ως συνέπεια της πολιτικής της "πράσινης ανάπτυξης", της απελευθέρωσης της ενέργειας και της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΕΕ - ΝΑΤΟ – Ρωσίας, στους ανταγωνισμούς για τα κέρδη της ελληνικής αστικής τάξης, οι εκπαιδευτικοί – μόνιμοι και αναπληρωτές – δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα τους. Την ώρα που δίνονται 6 δις ευρώ για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, τα σχολεία υποχρηματοδοτούμενα, με ευθύνη όλων των αστικών κυβερνήσεων, δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Τα κενά παραμένουν ακόμη και τώρα – λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ σε λίγο οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι οδηγούνται σε απόλυση.

Η απάντηση και η διέξοδος είναι μία:

Συσπειρωμένοι μέσα από τα σωματεία μας μπαίνουμε μπροστά και οργανώνουμε την πάλη μας για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!
Όλες και όλοι στην απεργία στις 6 Απριλίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση στις 10:15 στην πλατεία Κοραή)

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα