ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

09/01/2018 - 11:18
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

Σήμερα (Δευτέρα 8/1) συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. της ΔΟΕ, μετά από πρόταση των εκπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, με θέμα την οργάνωση 24ωρης απεργίας και επιπλέον αγωνιστικών κινητοποιήσεων απέναντι στα σκληρά προαπαιτούμενα του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, ενάντια στην κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, ενάντια στο συμπληρωματικό μνημόνιο για την Παιδεία.

Συγκεκριμένα η Αγωνιστική Συσπείρωση πρότεινε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αποφασίσει:

1ον 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 12/1 από κοινού με τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα.

2ονΆμεση κινητοποίηση με την κατάθεση των μέτρων την Τρίτη 9/1.

3ον Στήριξη και γενίκευση των κινητοποιήσεων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την Τετάρτη 10/1 και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία την ίδια μέρα στις 3:30μ.μ.

4ον Κινητοποιήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο ή και τη Δευτέρα αν τα μέτρα ψηφιστούν μετά την Παρασκευή.

5ον Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μέσα στην εβδομάδα για την ενημέρωση των συναδέλφων και νέες Γενικές Συνελεύσεις την επόμενη εβδομάδα για την συνέχιση του αγώνα απέναντι στα μέτρα για την εκπαίδευση. 

Στην τοποθέτηση τους, οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ τόνισαν ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, το οποίο αποτελεί κλιμάκωση της πάλης του προηγούμενου διαστήματος που είχε κορύφωση την απεργία στις 14/12, συμβάλει στην άμεση κινητοποίηση του κλάδου, στην αναγκαία απάντηση στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που ετοιμάζεται να τα ψηφίσει από κοινού με τη Ν.Δ. Ταυτόχρονα η απεργιακή απάντηση την Παρασκευή 12/1 βοηθά να εκφραστεί η αντίδραση των εργαζομένων ανεξάρτητα από τους πιθανούς κυβερνητικούς ελιγμούς π.χ. να ψηφίσει τα μέτρα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) καταψήφισε αυτή την πρόταση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απλά για Γενικές Συνελεύσεις το επόμενο διάστημα!! Τα επιχειρήματα ήταν ότι «η ΔΟΕ ακολουθεί το σχέδιο της ΑΔΕΔΥ», «ο κόσμος δεν συμμετέχει στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις», «έρχονται μέτρα για τον κλάδο που είναι πιο σοβαρά και δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για απεργία».

Οι Παρεμβάσεις συμφώνησαν στην απεργία για τις 12/1 και προτείναν επίσης κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς και Γενικές Συνελεύσεις.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία της ΔΟΕ συντάσσεται με την επιχειρηματολογία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σε μια κρίσιμη φάση για το συνδικαλιστικό κίνημα, σε μια περίοδο που επιχειρείται να «μπει χέρι» στο απεργιακό δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα από την εργατική τάξη. Αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση.

Η ΔΑΚΕ, μετά από τη διατύπωση ολοκληρωμένης πρότασης από την ΑΣΕ, είπε ότι το μόνο που θα μπορούσε να στηρίξει είναι μια επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, δίπλα στη στάση εργασίας που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ώστε όποια σωματεία θέλουν να την μετατρέψουν σε 24ωρη. Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ- ΑΕΕΚΕ) έθεσαν ως προϋπόθεση η στάση εργασία της ΔΟΕ να είναι την ημέρα που θα ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ. Η ΑΣΕ έδωσε ανοχή στην πρόταση αυτή ως ελάχιστη προϋπόθεση ώστε να διευκολυνθεί η κινητοποίηση των σωματείων. Σε κάθε περίπτωση τονίσαμε ότι πρέπει η απεργιακή απάντηση να δοθεί την Παρασκευή 12/1 από κοινού με τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα που αποφάσισαν απεργιακή συγκέντρωση στις 12 μ.μ. στην Ομόνοια. 

Τώρα είναι ώρα ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του!! Να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις και την απεργία της Παρασκευής. Να εκφραστεί κοινό απεργιακό μέτωπο Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Να δοθεί μαζική, αποφασιστική απάντηση απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια.

Κάθε μέρα στο δρόμο για κερδίσουμε τη ζωή μας!!

Συνεχίζουμε να παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής των Συλλόγων στην απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 12/1 με 3ωρες στάσεις εργασίας.

  • Τρίτη 9/1, μέρα μαζικής εξόρμησης και ενημέρωσης σε όλα τα σχολεία. Στις 4 μ.μ. όλες και όλοι σε συγκέντρωση στην Ομόνοια και σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλη τη χώρα.
  • Την Τετάρτη 10/1, κινητοποιήσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενάντια στο Συμπληρωματικό Μνημόνια για την Παιδεία. Στην Αθήνα, στη 1:30, Tσόχα 15-17. Την ίδια μέρα στις 3.30 μ.μ. καλούμε τους εργαζόμενους, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαϊκή κατοικία.
  • Την Πέμπτη 11/1, προετοιμάζουμε την αγωνιστική απεργιακή απάντηση της επόμενης μέρας, με γενικές συνελεύσεις περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές από Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.
  • Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 μ.μ. στην Ομόνοια. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
  • Το Σάββατο και την Κυριακή 13-14/1, σωματεία αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού-λαϊκού κινήματος προχωράμε σε  ενημερωτικές εξορμήσεις.
  • Τη Δευτέρα 15/1μ, μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε συλλαλητήριο στις 6μ.μ. στην Ομόνοια.

 

Αθήνα 8-1-2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα