Σύλλογος Εργαζομένων Ιδ. Εκπ. "Ο Βύρων"

Δελτίο Τύπου για τις Βάσεις Εισαγωγής

01/09/2021 - 14:23

Δελτίο Τύπου για τις Βάσεις Εισαγωγής

Συναδέλφισσες/-φοι,
Δίνουμε συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πάλεψαν και πέτυχαν στη δύσκολη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Φέτος η προσπάθειά τους ήταν δυσκολότερη από ποτέ, αφού η κυβέρνηση έβαλε στη ζυγαριά του κόστους την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την πραγματική υποστήριξη των μαθητών ειδικά των υποψηφίων για τις εξετάσεις, εγκλώβισε το σύνολο των μαθητών στην τηλεκπαίδευση. Αρνήθηκε να πάρει οποιοδήποτε μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Απλά τα φόρτωσε όλα στην τηλεκπαίδευση, χωρίς μάλιστα να κάνει τίποτα για να διαπιστώσει τα κενά που δημιουργήθηκαν και να τα αντιμετωπίσει.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρέπει να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η τράπεζα θεμάτων. Να πάψει το σχολείο να είναι εξεταστικό κέντρο, σχολείο αποκλεισμών, χωρίς ουσιαστικά να αναφέρεται στις ζωές των παιδιών μας.

Η ζωή όμως για τα παιδιά μας, είναι μπροστά. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, είτε πέτυχαν στις πανελλήνιες είτε όχι. Να μη συμβιβαστούν με τα λίγα, αυτά που τους λένε οι άλλοι ότι είναι ρεαλιστικά. Να διεκδικήσουν τη ζωή τους, να πετύχουν να γίνει καλύτερη. Αυτοί/ες είναι το μέλλον, στη δική τους οργάνωση και διεκδίκηση κρύβεται η λύση.

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β, 2 ος όροφος, Τ.Κ. 10433, Τηλ./Fax: 210 8218982
Ηλ. Διεύθυνση:
www.vyrwnas.edu.gr, mail: vyrwnasedu@gmail.com

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα